Het roer om

Het roer om

Het roer om, het roer moet om. Zoals ik in deze blog vertelde kamp ik al heel wat jaren met PCOS. Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd, is mijn kinderwens nog niet weg, maar is het niet meer verstandig om nu nog zwanger te raken. Maar toch gaat het roer om, waarom zou je denken, nou omdat ik buiten het verminderd vruchtbaar zijn ook nog met talloze andere PCOS klachten te kampen heb.

Ik noem er een paar:

  • haar op plekken waar je dat als vrouw niet wilt hebben
  • overgewicht
  • hoge bloeddruk
  • stemmingswisselingen

En zo zijn er nog wat ongemakken waar ik vanaf wil.

PCOS en koolhydraten

PCOS

Jarenlang ben ik volgestopt met medicijnen, ik heb geslikt en gespoten, vele buisjes bloed zijn er afgetapt en heb ik andere nare onderzoeken gehad. Dit was voornamelijk om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Mijn man heeft 3 kinderen uit een vorig huwelijk dus we wisten…aan hem ligt het niet. Toch voor de zekerheid zijn handeltje ook laten testen, maar daar kwam niks geks uit. Wat de artsen mij nooit hebben verteld en waar ik dus kortgeleden achter ben gekomen is dat voeding een hele grote rol speelt bij PCOS.

Dus ik ben mij eens gaan verdiepen in PCOS Proof eten en kwam er achter dat keto/koolhydraatarm eten een heel positief effect heeft op je hormonen (daar waar het misgaat bij mensen met PCOS).
Dus het roer moest om, niet omdat mijn kinderwens nog heel erg groot is, maar omdat ik van alle andere klachten af wil die bij PCOS horen. 

Het roer om

De knop ging bij mij een twee weken voor wij op vakantie zouden gaan om, maar ja dat is natuurlijk geen handig moment om te starten. Dus stelde wij het uit tot na onze vakantie.
Vorige week maandag zijn wij volledig overgestapt op koolhydraat arm eten en ik moet zeggen het gaat hartstikke goed. We hebben heerlijk gegeten en het verbaasde ons wat je allemaal nog wel mag eten.
Stiekem mis ik mijn bordje spaghetti wel, maar met courgetini is het bijna net zo lekker. 

Het roer om

Duur

Wat ik wel een groot nadeel vind is dat alle producten zo verschrikkelijk duur zijn. Boodschappen zijn al niet goedkoop tegenwoordig, maar ga je over op koolhydraatarm dan schrik je je helemaal het leplazerus.
Een zakje van 500 gram ongebrande noten is bijna 7 euro, over alle zaadjes, pitjes en zoetstoffen nog maar te zwijgen.

Dus wij maken veel recepten waar aardappels makkelijk te vervangen zijn door bijvoorbeeld zoete aardappel, courgetini, bloemkoolrijst, knolselderijpuree etc. Hier hoef je over het algemeen geen al te gekke dingen voor in huis te halen. Koolhydraatarm brood wilde ik heel graag zelf maken, maar dat is echt onbetaalbaar, en je krijgt er een klein broodje voor in de plaats die met ons tweeën binnen 3 dagen op is. Gelukkig hebben de supermarkten in Duitsland heel goed koolhydraatarm brood die lekker is en niet duur, dus dat eten we nu.

Het roer om

Nieuwe insteek recepten

Op dit moment ben ik nog heel erg zoekende wat wij wel mogen en wat niet. Dus op dit moment ben ik heel blij met sites die de recepten kant- en klaar op hun website hebben staan. Alleen nog even boodschappen doen en klaar.
Maar er komt een tijd dat ik ook zelf ga experimenteren met verschillende gerechten, deze recepten ga ik dan ook met liefde met jullie delen. Tot die tijd zal ik nog “gewone’ recepten plaatsen.

Ik ben wel benieuwd of jullie zitten te wachten op koolhydraat arme recepten, of dat jullie toch liever gewone recepten willen zien. Deze recepten zal ik dan ook zeker nog met liefde maken, alleen kan ik dan niet uit persoonlijke ervaring vertellen hoe het smaakt, ik zal dit uitbesteden aan vrienden en buren. Dus laat vooral een reactie achter of stuur mij een mail, dit mag ook als je zelf nog heerlijke koolhydraat arme recepten hebt.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 comment