Reuma knie

Reuma, laat je leven er niet door verpesten

Al sinds mijn jeugd kamp ik met reumatische klachten in mijn knie. Al op jonge leeftijd liep ik ziekenhuis in, ziekenhuis uit omdat men niet wist wat het nu precies was. Voor reuma was ik nog te jong (7 jaar) zeiden ze, maar ze konden maar niet vinden wat het nu wel weg. Uiteindelijk, heel wat jaren later, kreeg ik het stickertje kinderreuma. Mijn ouders blij dat ze eindelijke een naam hadden kunnen plakken op de vele klachten die ik had. Ik minder blij omdat ik nu volgepropt werd met medicatie, maar dat ze aan de pijn en stijfheid niks konden doen, het kon hooguit een beetje verlicht worden.

Reuma knie

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor wel 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Nu weten we dat reuma op elke leeftijd kan voorkomen en dat het dus niet iets is wat alleen oudere mensen kunnen krijgen. Door reuma heb je pijnlijke, stijve gewrichten en ben je vaak vermoeid.

Er bestaan een paar grote groepen van reuma:

  1. auto-immuunziekten/ontstekingsreuma
  2. artrose
  3. jicht
  4. osteoporose
  5. weke delen-reuma

Ik val onder het groepje nummer 2, artrose. Het kraakbeen in mijn knie is al op jonge leeftijd gaan slijten, op dit moment is het zo erg dat het laagje wat tussen het kraakbeen zit bijna is verdwenen, hierdoor heb ik bot op bot en leef ik dus dadelijk met heel veel pijn en kan ik vaak niet lopen omdat mijn knie zo stijf is en veel pijn doet.

Reuma knie

Altijd pijn door reuma

Op dat soort dagen lig ik met een warme pittenzak en mijn knie ophoog op de bank. Ik ben blij met een baas die hier enorm veel respect voor heeft en op dit soort moment kan ik dan gelukkig thuiswerken of ze zorgen ervoor dat er stoel of kruk bij mijn bureau wordt geschoven zodat ik mijn knie kan hoog leggen. Die dag wordt ik altijd erg vertroeteld door mijn collega’s, ze zorgen dat mijn pittenzak warm blijft, dat ik genoeg thee en water op mijn bureau heb staan en als ik naar het toilet moet loopt er iemand met mij mee die mij ondersteunt. Echt zo lief.

Maar ik baal er wel ontzettend van, inmiddels heb ik het een plekje gegeven en probeer ik zoveel mogelijk “gewoon” te leven. Ga ik er lekker op uit, probeer ik veel te wandelen en sport ik ook gewoon. Maar toen wij in New York  waren werd ik regelmatig teruggefloten door mijn lichaam. Maar ja wat moet je dan, je hebt al zo kort te tijd om de stad te zien en dan gooit je knie ook nog eens roet in het eten. Ik ben daar dus gewoon door gegaan, 30000 stappen op een dag waren niks en daar had ik dan ‘s nachts weer plezier van. Vaak kon ik niet slapen van de pijn, slikte ik extreem hoge hoeveelheden pijnstillers en was ik vaak erg moe.

Of ik hier trots op moet zijn weet ik niet, misschien was het wel gewoon dom, maar ik wilde kosten wat het kost New York zien. Toen we eenmaal thuis waren heb ik naast dat ik moest herstellen van corona ook ruim een week met enorm veel pijn in mijn knie gelopen.

Ontsteking in de knie

Oplossing

En toen was daar misschien wel de oplossing van alle pijn en stijfheid.
Magnetox wilde graag met mijn samenwerken nadat ik hun had verteld over mijn reuma.

Magnetox maakt magnetische sierraden die worden ingezet bij:

  • Pijn en/of ontstekingen
  • Slaapproblemen
  • Stress en angst
  • Migraine en hoofdpijn
  • Slechte bloedsomloop

In de sierraden zitten magnetische punten die een magnetische therapeutische werking hebben op je lichaam. Wanneer je de Magnetox armband draagt zorgen de magneetjes ervoor dat de ijzerdeeltjes in de hemoglobine worden aangetrokken. Hierdoor stroomt het bloed beter door je lichaam en wordt je bloedsomloop beter.

Ik ben altijd een beetje sceptisch als het over alternatieve geneeswijze gaat. Ik bezoek liever een echte dokter dan dat ik me inlaat met kwakzalverij. Maar ik sta wel overal voor open en dus zocht ik een mooie armband uit en was benieuwd of het daadwerkelijk zo helpen.

Armband om pols

De eerste dagen

Toen ik de armband ontving maak ik heel nieuwsgierig de verpakking open en was erg verrukt hoe mooi de armband er in het echt uit zag.
Bij de armband zat ook een inkortsetje en nadat het mij zelf niet lukte heeft mijn man ‘s avonds de armband ingekort, dit ging volgens hem heel erg gemakkelijk (ik ben gewoon niet zo handig haha).

Toen ik de armband omdeed zat ik vol spanning te wachten of ik wat zou voelen, maar niks. Hmm dacht ik dat valt tegen, tot ik ‘s avonds op de bank zat en mijn rechter arm (de kant waar ik het armbandje draag) ineens helemaal warm werd. De warmte straalde echt vanaf mijn pols naar mijn schouders en nek, alsof je een warmtepleister had opgeplakt. Het voelde echt heel erg aangenaam. Mijn schouder en nek zijn ook van die plekken waar ik altijd pijn heb, ik heb een frozen shoulder en door een auto ongeluk jaren geleden een whiplash opgelopen. Door de warmte verdween de pijn uit mijn schouder en nek en heb ik voor het eerst die nacht zonder pijn geslapen.

Magnetox armband

Oké, ik begon steeds enthousiaster te worden. Maar de pijn in mijn knie was nog steeds aanwezig en ik hoopte dat de armband daar ook snel voor zou gaan werken.
De eerste drie dagen merkte ik daar niet veel van, maar op dag 4 merkte ik dat dezelfde warmte die ik op de eerste dag in mijn schouders en nek voelde ook in mijn knie aanwezig was. De pijn verdween niet, maar het was wel een heel stuk dragelijker. Een dag later merkte ik ook dat ik wat makkelijker de trap op en af kon en dat ik minder pijnmedicatie hoefde te slikken.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de armband en ik draag hem dan ook dag en nacht.
De manier waarop hij bij mij werkt betekent niet dat dit ook de manier is waarop hij bij jullie werkt. En ik ben uiteraard geen dokter, dus mijn advies is heb je pijn ga eerst naar de dokter en laat hem/haar eerst naar je aandoening kijken. Heb je al wat langer pijn en ben je al bij een dokter geweest dan zou ik zeker de armband van Magnetox proberen.

Let op medisch!

Ben je zwanger of draag je elektronische-medische implantaten zoals een pacemaker of defibrillator, draag dan geen Magnetox sierraad. Magnetox staat in dat geval niet in voor de gevolgen.

Magnetox armband

 

Dit betreft een samenwerking met Magnetox.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *