Bananen-kokosbrood met kardemom

Bananen-kokosbrood met kardemom

Zoals de trouwer lezers weten ben ik een enorm slechte ontbijter en daardoor rammelt mijn buikje al snel weer. Waar ik eerst greep naar de ongezonde repen met te veel suiker, maak ik nu heel graag bananenbrood en neem dit mee naar het werk. Ik was slecht in variëren met bananenbrood en verder dan een walnootje of wat chocolade kwam ik niet. Tot ik eigenlijk per ongeluk dit bananen-kokosbrood met kardemom maakte.

Tot ik geen gewone yoghurt meer had (ik maak mijn bananenbrood altijd met yoghurt, dit houdt het super luchtig), maar nog wel kokosyoghurt had staan. Ik dacht laat ik eens gek doen en het gewoon eens proberen met deze yoghurt…nou dat was echt direct een succes. Toch miste ik nog wat, ik dacht ik voeg kaneel toe alleen had ik niet goed op het potje gekeken en pakte ik het potje die naast de kaneel stond, kardemom in dit geval. Ik raakte al in paniek, maar het rook wel lekker dus ik heb het bananenbrood gebakken en met een angstig hart geproefd toen deze klaar was….HEERLIJK!!! Later ben ik er ook kokos aan gaan toevoegen en at resulteerde in dit heerlijke bananen-kokosbrood met kardemom.

Bananenbrood gezond?

Het ligt aan jezelf hoe gezond je bananenbrood is, wanneer je gaat voor plantaardige olies, volkorenmeel of havermout en geen of weinig suiker dan is je bananenbrood een gezonde en verantwoorde snack. Maar gebruik je roomboter en suiker dan kan je net zo goed een plak cake naar binnenwerken, dit is even ongezond.

Maar er even vanuitgaande dat jullie kiezen voor de gezonde variant, waarom is deze dan zo gezond?

Bananenbrood is enorm goed voor de spijsvertering omdat bananen bommetjevol vezels zitten. De vitamine in bananenbrood zijn te verwaarlozen, door het bakken gaan deze grotendeels verloren.
Je kan aan bananenbrood allerlei gezonde dingetjes toevoegen zoals, pure chocolade, noten, dadels enz.

Hoe maak je dit bananen-kokosbrood?

Bananen-kokosbrood met kardemom

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 25 minuten
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 125 gram kokosolie
  • 2 grote erg rijpe bananen
  • 3 eieren maatje M
  • 125 gram rietsuiker
  • 2 eetlepel kokosyoghurt
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 flinke eetlepel gemalen kardemom
  • handje pecannoten fijn gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met een lange strook bakpapier.
  • Smelt de kokosolie in een pan of in de magnetron. Pureer of prak de bananen fijn en voeg de olie, eieren, suiker en yoghurt toe.
  • Meng de bloem, bakpoeder, gemalen kardemom, en een snufje zout in een kom. Voeg de natte ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg de pecannoten toe en roer deze door het beslag.
  • Giet in de cakevorm en bak gedurende 1 uur 10 minuten tot het bananenbrood goudkleurig en gerezen is.
  • Steek een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of hij gaar is (er moeten een paar kruimels uitkomen, maar geen nat cakemengsel). Zet de cake zo nodig nog 5-10 minuten terug in de oven, controleer dan opnieuw en ga door tot hij gaar is. Serveer enigszins warm.
  • Eet smakelijk

 

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s.

(Visited 249 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories