Bloemkool – Romanescoschotel

Kennen jullie de Romanesco? Hij ziet er bijna net zo uit als een bloemkool, alleen is hij lichtgroen en in plaats van roosjes heeft de Romanesco torentjes. Qua smaak zit hij tussen de bloemkool en broccoli in, wij vinden hem iets sterker dan bloemkool van smaak maar juist weer veel milder dan broccoli, erg lekker.
Ken je de Romanesco nog niet? Zet hem dan eens op je menu, bijvoorbeeld met deze Bloemkool-Romanescoschotel.

Ingredi├źnten:

  • 1 bloemkool
  • 1 romanesco
  • 1 eetlepel pittige mosterd (ik gebruik Dijon)
  • 1 ei
  • 250 gram geraspte Italiaans gekruide kaas (te koop bij de kaasboer of kaasboerderij)
  • 250 ml kookroom
  • Hamblokjes
  • Krieltjes (probeer ze eens vers van de boer)
  • Zout
  • Boter of olie om in te bakken

How to make:

  • Verwarm de oven voor op  180 ┬░C (hete lucht)
  • Snijd de bloemkool en romanesco in roosjes en kook ze 5 minuten in water met wat zout
  • Maak ondertussen de saus door de mosterd met de kookroom glad te roeren, voeg vervolgens het ei en wat kaas toe
  • Leg de bloemkool en romanesco onderin de ovenschaal en verdeel de hamblokjes er overheen
  • Giet de saus over de groente en de hamblokjes en strooi de rest van de kaas erover.
  • Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven
  • Terwijl de ovenschotel in de oven staat kan je de krieltjes bakken

Eet smakelijk!!

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *