Borrelbrood

Borrelbrood

Borrelbrood doet het altijd goed op tafel. Wij borrelen erg graag, op zaterdagavond of op zondagmiddag maak ik allerlei borrelhapjes variërend van olijven , kaas, worst en stokbrood met smeersels, tot uitgebreid met kroketjes, wraps, kaasshoufles, gehaktballetjes enz. We drinken er dan graag een glas Rode wijn bij en kijken een leuke serie of film.
Dit borrelbrood is te veel voor ons tweeën en dus maak ik dat eigenlijk altijd als er visite komt. Het staat zo gezellig zo’n groot brood in het midden van de tafel waar iedereen dan zelf stukjes van kan afpakken.

Knoflook

Borrelbrood en kaas

In dit recept gebruik ik Grûyere kaas, maar hou je hier niet van dan kan je ook gewoon Goudse kaas, brie, camembert, emmentaler enz enz. Ook kan je variëren in de kruiden die je toevoegt. Hier doet knoflook, rozemarijn, bieslook en peterselie het altijd goed en dit zijn smaken die eigelijk wel bij alle kazen passen.
Zelfs de mensen die niet van kaas houden zie ik altijd heerlijk smullen van dit brood. Wat is dat toch met mensen die geen kaas lusten? Zet ik blokjes kaas op tafel dan haalt mijn man daar zijn neus voorop, maar zit het op een ovenschotel of in dit borrelbrood dan eet hij gezellig mee…

kruiden

Volledig zelf maken of toch niet?

Je kan dit recept helemaal zelf maken of voor de makkelijke variant gaan.
Het ligt een beetje aan hoeveel tijd ik heb of ik ook het brood helemaal zelf maak of dat ik toch ga voor een liefde en passiebrood van Albert Heijn.
Wanneer ik het brood zelf maak koop ik bij de molen, waar ik al mijn bakproducten haal, het liefst een broodmix van Frans landbrood. Dit heeft een heerlijk knapperige korst en is echt perfect voor dit borrelbrood.

Hoe maak je dit borrelbrood?

Maak je het volledig zelf volg dan de aanwijzingen op de verpakking van het brood of maak je eigen broodmix.

Borrelbrood

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Borrelhapje, brood
Trefwoord: Borrelhapje, Brood, knoflook, kruiden
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 Liefde- en passiebrood te koop bij Albert Heijn
  • 100 gram roomboter
  • 3 takjes rozemarijn fijn gesneden
  • bosje peterselie fijn gesneden
  • bosje bieslook fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 100 gram Gruyere kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd het brood aan de bovenkant in de lengte en breedte in tot ongeveer een centimeter van de bodem.
  • Smelt de roomboter in een pannetje
  • Wanneer de boter gesmolten is voeg je alle kruiden en knoflook toe en roer dit goed door
  • Smeer deze kruidenboter in alle sneetjes die je in het brood hebt gemaakt
  • Stop tussen alle sneetjes een beetje kaas
  • Bak het brood 20 minuten tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is
(Visited 72 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept