Borrelhapjes, Puur-Koken.nl

Borrelhapjes nodig? Probeer deze uienbeignets

Borrelhapjes maken op een verjaardag of ander feestje kan anders dan weer een stukje worst of kaas, zet deze heerlijke uienbeignets eens op tafel. Ze zijn nog het meest te vergelijken met uienringen en heerlijk bij een glas bier of wijn. Wil je je tafel vullen met nog meer hapjes? Kijk dan eens hier voor nog meer ideeën.

Kruiden in de uienbeignets

Vroeger haalde ik de kruiden altijd in de supermarkt, tot ik las dat in die kruiden vaak ook verborgen E-nummers zitten en andere goedjes waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Daarom koop ik mijn kruiden al een lange tijd bij Van Beekum Specerijen. Bij Van Beekum koop je goede kruiden zonder toevoegingen, gewoon puur natuur dus en dat proef je. Je kan de kruiden in kleine zakjes kopen, maar gebruik je bepaalde kruiden veel dan koop je ook 1 kg zakken. Op deze manier zit je nooit meer zonder je favoriete kruiden. Borrelhapjes, Puur-Koken.nl

Gefrituurde borrelhapjes

Borrelhapjes uit de frituur doen het altijd goed. Maar verwacht jou visite iets meer dan een mini snacks uit de frituur? Verras ze dan eens met deze uienbeignets of met deze zelfgemaakte kroketten en/of kaassoufles. Wil je even niet frituren, dan zijn deze sateetjes misschien wel een idee.

Hoe maak je het?

Uienbeignets

Voorbereidingstijd20 min
Active Time15 min
Totale tijd35 min
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: borrelhapjes, uien
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 6 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 gram tarwemeel
  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • Olie om in te frituren

Instructies

  • Verwarm de olie in de (frituur)pan
  • Schil alle uien en snijd ze in hele dunne plakjes
  • Pers de knoflook uit
  • Meng de meel en bloem en de overige ingrediënten door elkaar
  • Voeg water toe, net zolang tot je een romig beslag hebt
  • Voeg de ui toe aan het beslag en zorg dat overal een goede laag beslag zit
  • Laat daarna direct de ui in de hete olie glijden
  • Bak niet meer dan 4 stuks tegelijk anders plakken ze aan elkaar
  • Wanneer ze goudbruin zijn haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje
  • Serveer ze warm met wat (zoete)chilisaus
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept