cheeseburger soep

Slowcooker cheeseburger soep

Cheeseburger soep?

Cheeseburger soep ja ik weet het, het klinkt echt vreselijk en het ziet er misschien ook wat minder lekker uit, maar geloof mij deze soep ga je echt heel erg lekker vinden. De soep is romig van textuur en heeft echt de typische smaak van cheeseburgers.

Ik maakte hem eens voor een kindje wiens amandelen geknipt waren, wij waren daar op ziekenbezoek en hij vertelde dat hij zo graag cheeseburgers wilde eten. Maar net een dag geleden geopereerd en nog best veel pijn leek zijn moeder dat geen goed idee. Dus ik dacht, hier moet ik iets mee.

Dus ik ben, nadat we thuis kwamen, achter mijn bureau gekropen en heb een lijstje gemaakt van alles wat je op een cheeseburger vindt. Hier ben ik mee verder aan de slag gegaan om hier een lekker soepje van te maken.
Ik schreef en schrapte, proefde en voegde ingrediënten toe, uiteindelijk was het resultaat een heerlijk romig soepje met de perfecte smaak van cheeseburgers.

Ik heb geen slowcooker

Mocht je geen slowcooker hebben? Ook dan kan je deze soep gewoon maken. Je kunt ook goed een gewone (soep)pan gebruiken en daar de soep in maken, maar ik vind het fijn om hem in de slowcooker te maken zodat ik mijn handen de rest van de dag vrij heb.

Leestip: groentesoep uit de slowcooker

Cheeseburger soep uit de slowcooker hoe maak je dat?

Alles kruiden kocht is bij Van Beekum Specerijen

cheeseburger soep
Afdrukken
4 van 1 stem

Cheeseburger soep

Active Time6 uur
Totale tijd6 uur
Gang: Soep
Trefwoord: cheeseburger, Soep
Opbrengst: 6 personen

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 4 kleine licht kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 gele ui
  • 120 gram geraspte wortel
  • 1 eetlepel gedroogde selderie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 700 ml kippenbouillon
  • 500 gram rundergehakt
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 150 gram oude kaas
  • 200 gram geraspte cheddar
  • paar augurkjes in kleine plakjes of blokjes gesneden

Instructies

  • Bak zonder boter het gehakt en maak er grove stukjes van. Bak tot het gehakt lekker bruin is
  • Doe de aardappels, ui, wortels en kruiden en peper in de slowcooker en doe de kippenbouillon erbij.
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op low
  • Het laatste uur voeg je het gehakt toe
  • smelt in een pannetje de boter, maar laat niet bruin worden, wanneer de boter is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je dit goed door elkaar. Wanneer het nootachtig begint te ruiken is de bloem gaar. Voeg de vervolgens in 1x alle melk toe en breng het aan rustig aan de kook. Blij roeren tot je een gebonden roux hebt.
  • Doe de roux bij de soep
  • Voeg ook alle kaas toe en roer het goed door
  • Laat het nog een uurtje op low staan.
  • Schep de soep in kommen en voeg er wat gesneden augurkjes aan toe.

Dit artikel bevat affiliate links. Door via deze link een bestelling te plaatsen bij Van Beekum krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 540 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments