chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Chicken parmigiana, heerlijke krokante kip, met veel kaas in een lekker tomatensausje.
Dit recept maakte ik ooit voor mijn ouders (toen zij nog leefden) en telkens als ik aanbood om voor hen te koken was de vraag van mijn vader, dan toch wel die lekkere kip he? En paprikasoep vooraf? Omdat ik zo gek was op mijn ouders maakte ik meestal wat mijn vader graag wilde haha, maar soms had hij pech en had ik al een heel ander menu in mijn hoofd. Maar ik heb hem nog nooit horen zeggen, nou dat vond ik toch niet zo lekker. Zijn bordje ging altijd schoon leeg en daarna schepte hij vaak nog een keer op.

Dit soort dingen delen met mijn ouders is nog wel het meeste wat ik aan hen mis. Ik wist als ik een dag in de keuken had gestaan dat dat niet voor niks was, alles ging met smaak op, maar ook wanneer ik hen een keer een simpel pastaatje of stamppotje voorzette was het ook goed. De gezelligheid, de fijne gesprekken, ze komen nooit meer terug en dat doet verrekte veel pijn.

Maar goed chicken parmigiana dus, dit recept is super simpel om te maken. Wij eten er altijd een simpel pastaatje bij of een salade, je kan er veel kanten mee op.
Om dit recept ook simpel te houden neem ik in het recept een pak tomatensaus mee, maar ik gebruik hiervoor altijd mijn eigen tomatensaus.

chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Voorbereidingstijd35 minuten
Active Time15 minuten
Totale tijd5 uur 50 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Chicken
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 2 sneetjes witbrood geroosterd
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 kipfilethaasjes
  • boter om in te bakken
  • 1 pakje tomatensaus (350 gram) of maak zelf tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor opa 200 graden (hete lucht)
  • Doe het brood met de Parmezaanse kaas in een food processor en maal fijn
  • Doe het brood-kaas mengsel in een diep bord
  • Breek het ei boven een ander diep bord en roer met een beetje zout los
  • Doe in een derde bord de bloem
  • Dep de kophaasje goed droog
  • Haal ze vervolgens door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het brood-kaasmengsel
  • Leg op een bord en verhit de boter in een koekenpan
  • Bak de kiphaasjes rondom in 4 minuten bruin
  • Leg de kophaasjes in een ovenschaal en schenk de tomatensaus en de tomatenblokjes erover
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de kip
  • Bak de kip ca. 15 minuten in de oven
(Visited 184 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept