Slowcooker kip tikka masala

Slowcooker chicken tikka masala

Door een rumoerige tijd heeft het even geduurd voor er weer een nieuwe blog kwam, maar hier is dan eindelijke weer een nieuwe.
Dit keer weer een heerlijk nieuw recept en wel een chicken tikka masala curry.

Kruiden

Zoals bekend bestel ik mijn kruiden altijd bij Van Beekum Specerijen. Hier vind je niet alleen heel veel soorten kruiden, kruidenmixen en gedroogde groente, maar ook zijn deze van een sublieme kwaliteit, bevatten ze geen troep en kan je kiezen om het in kleine of grote verpakkingen te kopen.

Ik bestel altijd grote potten want ik maak ook graag mijn eigen kruidenmixen voor bijvoorbeeld gehaktballen, maar ook voor kip tandoori , hachee enz enz. De zakjes en pakjes uit de winkel bevatten veel zout en vaak ook toevoegingen die je liever niet binnen wilt krijgen, dit los je heel eenvoudig op door zelf je kruidenmixen te maken.
Ik keek altijd op internet wat er nu eigenlijk in zo’n zakje zit en maakte op basis daarvan mijn eigen kruidenmixen, alleen dan zonder de troep. Resultaat veel lekkerder en veel minder zout.

Kip tikka massala

kruiden kopen

Mijn man is gek op curry’s en het liefst zo pittig mogelijk. Dat pittige mag van mij achterwege blijven, maar curry’s vind ik ook heerlijk. Meestal maak ik een milde variant en snijd ik nog een pepertje in ringetjes voor mijn man of hij gebruikt zijn zelfgemaakte sambal.

Deze curry is redelijk mild van smaak, er gaat maar een 1 theelepeltje chilipoeder in, maar houd je van pittig dan is het natuurlijk helemaal aan jou om er meer in te doen. Eten er kinderen mee dan kan je het uiteraard ook helemaal weglaten.

Hoe maak je het?

Het maken van de chicken tikka masala is echt super simpel. Je doet alles (behalve de yoghurt en maizena) in de slowcooker en zet deze op low, het laatste uur roer je de maizena door de Griekse yoghurt en voeg je dit toe aan de slowcooker, even doorroeren nog een uurtje laten staan en klaar.

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time5 uur
Totale tijd5 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Chicken, Curry, Slowcooker, tikka masala
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 1 eetlepel verse gember geschild en heel fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 3 kardemom peulen verwijderen voor het opdienen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 kipfilets
  • 250 ml tomaten passata
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel maizena
  • verse koriander optie om op het laatst er overheen te strooien

Instructies

  • Doe de gember, knoflook, kruiden, kardemom peulen, zout, kip, passata en kokosmelk in de slowcooker
  • Zet de slowcooker voor 5 uur op low
  • Roer na 4 uur de Griekse yoghurt en de maizena door elkaar en voeg dit toe aan de slowcooker en roer het goed door
  • Proef na 5 uur de curry en kijk of je misschien nog wat meer zout moet toevoegen
  • Verwijder de kardemom peulen
  • Kook de rijst en serveer de chicken tikka masala samen met de rijst. Strooi er eventueel nog wat vers gesneden koriander overheen.

In dit artikel vind je affilate links naar de website van Van Beekum Specerijen. Door via deze links een product te kopen krijg ik een kleine vergoeding, het kost jullie niks extra’s.

(Visited 1.227 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept