Crèpes met gehakt

Crêpes met gehakt

Als ik iets lekker vind en waar ik echt heel erg van kan genieten in Frankrijk zijn crêpes. Je kent ze vast wel, die flinterdunne pannenkoeken.
Het is grappig om te zien hoe elke streek in Frankrijk weer zijn eigen specialiteit crêpes heeft. Daarom voor mij nooit een standaard crèpe, maar neem ik altijd de crêpe die past bij de streek waar wij zijn. Zo at ik een paar jaar geleden deze crêpes met gehakt….goddelijk!

Crèpes met gehakt

Crèpes met gehakt

Deze crêpe met gehakt heb ik uit de losse pols gemaakt, maar hij was zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb.
Wat wel belangrijk is, je moet een crêpe pan hebben om echt lekkere en goeie crêpes te maken. Lekker en goed zijn ze wanneer ze zo dun zijn dat je bijna de krant er doorheen kunt lezen. Je kan uiteraard ook een koekenpan gebruiken, je moet het beslag dan met een lepel of spatel heel dun uitsmeren over de bodem, dus zet vooral het vuur niet te hoog.

Het recept van de crêpes is niet veel moeilijker dan pannenkoekenbeslag maken. Het maken van de crêpes is wel een ander werkje, je moet het beslag echt zo dun als mogelijk verspreiden over de crêpesplaat of koekenpan.

Crêpes met gehakt

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: crêpes, Gehakt
Opbrengst: 4 porties

Equipment

  • 1 crêpespan of koekenpan

Materials

Voor de crêpes

  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml licht bier
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • snufje zout
  • ½ theelepel bakpoeder

Voor het gehaktmengsel

  • 1 ui
  • 100 gram spekjes
  • 3 eetlepels boter
  • 350 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 rode paprika
  • 1 prei

Instructies

  • Zeef de bloem in een mengkom
  • Meng het bakpoeder door de bloem
  • Voeg het zout toe
  • Voeg de gesmolten boter toe
  • Voeg de melk en eieren toe en mix het goed
  • Voeg beetje voor beetje hier bier toe en mix telkens goed
  • Het beslag is goed als het de consistentie heeft van dikke room, het moet nog licht vloeibaar zijn.
  • Smelt de boter in de koekenpan
  • Meng ondertussen alle kruiden het zout met het gehakt en bak dit rul in de koekenpan
  • Voeg de spekjes toe en bak deze bruin
  • Snijd alle groenten en voeg dit toe aan het gehakt
  • Laat alles goed bakken
  • Als het beslag gerust heeft kunnen we de crêpes maken.
  • Doe een beetje beslag op de crêpesplaat en draai de spatel rond. Maak je het in de koekenpan doe dan een beetje beslag in de koekenpan en draai deze goed rond, probeer het eventueel zo dun mogelijk uit te smeren met een lepel of spatel.
  • Als al je crepes gebakken zijn doe je het gehaktmangels erin en rol je ze op.

Alle kruiden zijn gekocht bij Van Beekum Specerijen.

Klaar is zijn de crêpes met gehakt

Het maken van de crêpes vraagt even wat oefening, maar eenmaal onder de knie kan je echt alle kanten op met het maken van crêpes.
Wat ik ook erg lekker vind is een crêpes met banaan en chocoladesaus…..jummmmm. Of wat dacht je van een crêpe met champignonnenragout of gewoon heel simpel met ham en kaas, echt veeg mij op zo lekker.
Ik ga eens kijken of ik een crêpe kan maken met amandelmeel. ik ben heel benieuwd of deze net zo lekker worden als met bloem. En ik moet iets verzinnen voor het bier, misschien iets van spa rood ouzo? Ach ik ga het uitproberen en zodra ik een lekker recept heb deel ik dit uiteraard weer met jullie.

Wat is jullie favoriete crêpe?

(Visited 150 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept