fluffy pancakes

Fluffy pindakaaspancakes met karameltopping

Pancakes zijn echt mijn favoriete ontbijtje, vooral deze fluffy pindakaaspancakes met karameltopping. Het is binnenkort pasen en ik denk dat ik mijn man en mijzelf maar weer eens heel blij ga maken met deze heerlijke pancakes.

Toen wij in New York waren at ik graag pancakes voor ontbijt. Vooral die met boter en syrup waren echt mijn favoriet. Maar sinds ik deze heb gemaakt denk ik dat ik een nieuwe favoriet erbij heb.

De pindakaas koop ik altijd bij DePindakaaswinkel.nl, hier koop je echt de allerlekkerste pindakaas die alleen bestaat uit pinda’s, verder geen andere troep. Dit zal je ook zien wanneer je een pot pindakaas openmaakt, doordat er  alleen pinda’s worden gebruikt zal er bovenop de pindakaas een laagje olie liggen, dit is het bewijs dat het echt goede kwaliteit pindakaas is.

En weten jullie, voor dit recept kan je natuurlijk de Naturel pindakaas gebruiken, maar welke voor dit gerecht ook hemels zijn:

Vooral de Belgisch Karamel chocolade en witte chocolade…..goddelijk!!!

Fluffy pancakes

Hoe maak je deze fluffy pindakaaspancakes?

Deze Fluffy pindakaaspancakes zijn echt super easy om te maken. Het kost je ongeveer 40 minuutjes om 6 tot 8 pancakes te maken, waarvan er ook 20 minuten tijd in zit om het beslag te laten rusten.
Dit rusten is wel belangrijk, want dit zorgt ervoor dat de pancakes super luchtig en fluffy worden. Heb je deze tijd niet? Het rusten hoeft niet, maar dit zorgt er dan wel voor dat je pancakes iets vaster van structuur worden.

Fluffy pindakaaspancakes met karameltopping

Active Time40 minuten
Gang: Ontbijt
Opbrengst: 6 stuks
Auteur: Puur Koken

Materials

Voor de pancakes

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 250 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • Griekse yoghurt
  • 150 gram blauwe bessen

Voor de karameltopping

  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepels water
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram boter

Instructies

  • Begin met het maken van de karameltopping
  • Doe het water en de suiker in een pannetje en smelt de suiker op een laag vuur
  • Verwarm in een ander pannetje de slagroom (niet koken)
  • Roer niet in het pannetje met suiker!!
  • Waneer de suiker lichtbruin is gekarameliseerd voeg je voorzichtig de slagroom toe
  • Dit zal enorm gaan bubbelen, roer voorzichtig door de saus
  • Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg vervolgens de boter toe en roer dit door
  • Laat de saus op een heel laag vuurtje staan tot gebruik. Controleer regelmatig of het niet aanbrand.

De pancakes

  • Klop de eieren met de pindakaas in een kom door elkaar
  • Voeg de melk toe en roer dit goed door elkaar
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor
  • Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan
  • Schep met een soeplepel wat beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten
  • Draai de pannenkoek om en bak nog eens voor ongeveer 3 minuten
  • Stapel de pannenkoeken op, schenk er wat karamelsaus over, doe er een lepel Griekse yoghurt op en bestrooi met de blauwe bessen.

Je ziet, het is echt kinderlijk eenvoudig om deze heerlijke fluffy pindakaaspancakes te maken. Verras je vriend, vriendin, man, vrouw, zoon, dochter of wie dan ook met deze lekkere pancakes.

De pancakes zijn ook lekker om koud te eten. Dus heb je wat minder tijd, maak de pancakes dan van te voren en op de dag zelf alleen de karamelsaus, zo kan je toch een lekker ontbijtje op tafel toveren.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept