Groentesoep op Indonesische wijze

Groentesoep op Indonesische wijze

Wij zijn gek op soep en als ik aan mijn man vraagt welke soep hij graag wilt is zijn standaard antwoord groentesoep.
Nu vind ik groentesoep wel erg lekker, maar het is ook zo gewoontjes. Mijn moeder bracht de oplossing, groentesoep op Indische wijze.
Ik heb overigens geen Indische ouders, maar mijn ouders waren wel heel erg dol op de Indische keuken.

Tijd voor groentesoep

Toen mijn man dus aangaf dat hij graag groentesoep wilde besloot ik de versie van mijn moeder te maken.
Hier en daar een klein beetje aangepast, maar nog steeds grotendeels haar recept. Ik heb er een borrelbroodje bijgemaakt, maar dit was eigenlijk niet eens nodig.

Wil je Indisch koken dan heb je wel een aantal standaard kruiden, specerijen en andere dingen in huis nodig. Je kan ze kopen bij een Toko en de kruiden bestel je eenvoudig bij Van Beekum Specerijen, zij hebben enorm veel keus en ook de beste kwaliteit kruiden.
Ik schreef een blog over welke kruiden, specerijen en andere dingen je standaard in huis moet hebben als je gek bent op de Indische keuken.

Het recept

Hoe maak je deze heerlijke groentesoep dan?

Groentesoep op Indonesische wijze

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time2 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 40 minuten
Gang: Soep
Keuken: indonesisch
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 750 gram runderschenkel
  • 2 liter water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stengel Sereh (citroengras)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 prei in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 10 kemirinoten grof gehakt
  • ½ theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram Chinese kool in dunne reepjes
  • 100 gram tauge
  • 1 rode paprika

Instructies

  • Vul een soeppan met water en leg hierin de runderschenkel, laurierblaadjes en citroengras
  • Breng aan de kook en verlaag het vuur, laat dit voor 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken
  • Verwijder na 2 uur de schenkels en haal het vlees van het bot en snijd dit in stukjes
  • Zeef de bouillon en doe dit met het vlees terug in de pan
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, prei, knoflook, gember, kemirinoten en koenjit op een hoog vuur voor 3 minuten
  • Doe dit mengsel bij het vlees en de bouillon en voeg de sojasaus toe.
  • Laat dit 20 minuten zachtjes koken
  • Voeg de Chinese kool, tauge en paprika toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken
  • Schep de soep in leuke soepkommen en klaar ben je.
  • Eet smakelijk!

Mocht je een etentje hebben en al van te voren willen beginnen met deze soep, dat kan. Tot stap 5 kan je al 3 dagen van te voren maken, zorg wel dat de bouillon op een koele plek staat.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie van Indische recepten houden? In het schriftje van mijn moeder staan bijna allemaal Indische recepten, maar als jullie dit niet lekker vinden laat het dan ook gerust weten. Dan ga ik wat andere recepten plaatsen. Jammer genoeg zijn sommige recepten heel vaak door mijn moeder gekookt waardoor het papier van die recepten bijna onleesbaar is geworden door vet en andere vlekken. Ik ga kijken wat nog leesbaar is van deze recepten en wat niet leesbaar is probeer ik zelf in te vullen.

Groentesoep op Indonesische wijze

(Visited 445 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




3 comments