Italiaanse bruiloftsoep

Italiaanse bruiloftsoep uit de slowcooker

De Italiaanse bruiloftsoep is een goed gevulde soep die bestaat uit spinazie, wortel, bleekselderij, gehaktballetjes en pasta. Traditioneel gaat er in de pasta Acini de pepe pasta, maar na lang zoeken had ik het nog steeds niet gevonden en dus heb ik dit vervangen door parelcouscous, ik denk dat dit namelijk nog het meeste lijkt op Acini de pepe pasta.
Uiteraard maakte ik deze heerlijke soep in de slowcooker ;-).

Geen bruiloftsoep in de letterlijke betekenis

Deze Italiaanse bruiloftsoep heeft niks te maken met liefde, huwelijk, trouwen of wat dan ook. De naam van de soep is in het Italiaans minestra maritata, dit betekent letterlijk getrouwde soep. De soep komt aan zijn naam omdat alles zo goed bij elkaar past, net als een bruid bij haar bruidegom past. Helaas geen romantiek dus.

Maar je kan het natuurlijk zo romantisch maken als je zelf wilt. Zet wat kaarsjes op tafel, viool muziekje op de achtergrond, kijk je geliefde eens diep in zijn of haar ogen… en eet deze soep. Dus he, wie zegt dat deze soep niet romantisch is? 😉

Hoe maak je deze bruiloftsoep?

De soep is niet moeilijk om te maken. Ik gebruikte de slowcooker, gewoon omdat ik dat het makkelijkste vind bij soep. Alles erin, aanzetten en aan het eind opscheppen en klaar, erg makkelijk als je nog andere dingen te doen hebt die dag, maar je ‘s avonds wel iets lekkers wilt eten.

Zoals ik al zei, gaat er in het traditionele recept Acini de pepe pasta, maar ik heb echt stad en land afgezocht, maar ik kon het echt nergens vinden. Toen besloot ik om parelcouscous te nemen en die smaakte eigenlijk verrassend lekker in deze soep. Qua structuur lijkt de parelcouscous ook wel erg veel op Acini de pepe pasta, dus het zou mij ook niks verbazen als deze pasta stiekem gewoon parelcouscous. Sorry als ik nu wat mensen voor hun hoofd heb gestoten.

Italiaanse bruifloftsoep

Voorbereidingstijd25 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 25 minuten
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker van minimaal 3.5 liter

Materials

Voor de gehaktballetjes

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel kijk zelf even hoeveel je nodig hebt om goede gehaktballetjes te draaien
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 30 gram geraspte parmazaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • ½ theelepel zwarte peper
  • boter om in te bakken

Voor de soep

  • 150 gram verse spinazie grof doorgesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 75 gram parelcouscous
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 grote winterwortel geschild en in halve plakjes gesneden
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • geraspte parmazaanse kaas om te garneren

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt met ei, paneermeel, Italiaanse kruiden, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, gedroogde peterselie, zout en zwarte peper.
  • Maak kleine gehaktballetjes ter grote van een kleine walnoot
  • Smelt wat boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin
  • De balletjes hoeven niet gaar te zijn, dat komt helemaal goed als ze eenmaal in de slowcooker zitten.
  • Wanneer de balletjes bruin zijn schep je ze over in de slowcooker
  • Voeg de bleekselderij, wortels, ui, knoflook, kippenbouillon, Italiaanse kruiden, zout en peper toe aan de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 4 uur op low tot de groenten zacht zijn.
  • Ongeveer 30 minuten voordat de soep klaar is, voeg je de parelcouscous toe aan de slowcooker. Roer goed door om ervoor te zorgen dat de parelcouscous gelijkmatig verdeeld wordt in de soep. Laat nog 20-30 minuten op low staan tot de parelcouscous gaar is.
  • Als de soep klaar is, roer je de verse spinazie erdoor en laat je deze ongeveer 5 minuten in de hete soep gaar worden. Roer nog een keer goed om de spinazie door de soep te verdelen.
  • Serveer de Italiaanse bruiloftsoep warm, garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel verse peterselie.
  • Wij eten er graag lekkere zelfgemaakte foccacia bij
  • Buon appetito!

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding, het kost jullie uiteraard niks extra’s. 

 

(Visited 1.545 times, 8 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories