Kaasravioli met gepofte knoflook

Kaasravioli met gepofte knoflook


Deze kaasravioli met gepofte knoflook at ik voor het eerst in Verona. Wij waren daar op vakantie en ik zag dit gerecht op de menukaart staan. Kaaskop al ik ben moest ik dit recept gewoon proberen. Ik viel bijna in katzwijm na de eerste hap, mijn god wat was dit lekker. Bij thuiskomst kocht ik een pastamachine en ging zelf aan de slag om ravioli te maken. Het eerste recept was een ravioli met wildzwijnvulling voor een etentje bij ons thuis. Maar ik wilde door blijven oefenen met pasta maken en dus ging ik ook een poging wagen om de kaasravioli te maken. En dit lukte wonderbaarlijk goed.

In de loop der jaren heb ik het recept hier en daar wat aangepast, maar inmiddels is het perfect genoeg om met jullie te delen.
Dus ben je een kaaskop en houd je van kaas? Dan zou ik dit recept niet zomaar aan mij voorbij laten gaan en het zeker eens maken.
Heb je een etentje bij je thuis en weet je niet wat je moet maken? Je kan dit gerecht zowel als voorgerecht als hoofdgerecht serveren.
Serveer je het als voorgerecht, leg dan 3 stukjes ravioli op een kleiner bordje, en drizzel de boter erover en je hebt een heel feestelijk bordje.

Kaasravioli met gepofte knoflook

Hoe maken we deze kaasravioli met gepofte knoflook?

Voor dit recept heb je ook het recept nodig van de zelfgemaakte verse pasta.

Kaasravioli met gepofte knoflook

Active Time1 uur
Gang: Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kaas, knoflook, Ravioli
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Aluminiumfolie

Materials

  • 1 bol knoflook
  • 2 eetlepels oljfolie
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram buffelmozzerella in hele kleine blokjes
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel verse fijngehakte tijm

Instructies

  • Maak de ravioli volgens het recept voor het maken van de zelfgemaakte verse pasta
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflook af en verdeel er wat olijfolie over
  • Pak de bol knoflook in een stukje aluminiumfolie in
  • Leg het pakketje in de oven en pof de knoflook in ca. 40 minuten
  • Neem de knoflook uit de oven en leg het even apart
  • Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en voeg de mozzarella toe
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken met een deegroller tot langwerpige vellen (of gebruik hier de pastamachine voor)
  • Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes van de kaasvulling over het deeg. Laat er ongeveer 3 centimeter ruimte tussen zitten
  • Bevochtig de randen en de tussenruimtes met een beetje water
  • Leg het andere pastavel er boven op en druk de randen en de tussenruimtes goed aan
  • Snijd de ravioli in vierkantjes los van elkaar en druk de randen met een vork nog een keer goed dicht
  • Bestuif wat bloem over de ravioli
  • Breng ruim water met wat zout aan de kook
  • Neem de knoflook uit de folie en vang de olie op
  • Haal de knoflook uit de schilletje en prak de teentjes fijn met de olie
  • Verwarm een koekenpan en smelt hierin zachtjes de boter, roer de kruiden en de knoflook doorheen
  • Laat de ravioli 1 voor 1 met een schuimspaan in het water glijden en kook ze voor 3 minuten
  • Leg ze daarna op een bord en schep er wat van de botersaus overheen.
(Visited 201 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept