kip curry

Kip curry uit de slowcooker

Kip curry, wij zijn er gek op, mijn man iets meer dan mij. Maar een curry die de hele dag staat te pruttelen, een huis die heerlijk ruikt en ‘s avonds een bord vol heerlijk geurende curry, dat kan ik ook wel waarderen.

Deze curry is heel eenvoudig te maken, de kip bak je even kort aan en daarna gaat alles de slowcooker in, 4 a 5 uurtjes op low en je hebt een heerlijke curry.
Heb je geen slowcooker en wil je deze curry toch maken? Dat kan, voeg dan iets meer water toe aan je kip.

Kip curry Van mild naar pittig

(Kip)Curry’s heb je in verschillende soorten en maten van pittigheid. Eten wij in een Indiaas restaurant dan gaat man man het liefst voor de gerechten waar 3 of 4 pepertjes bijstaan, ik ga liever voor geen of maar 1 pepertje, dat is mij pittig genoeg haha.
Ik vind het altijd zo zonde dat je een gerecht eet die zo pittig is dat je eigenlijk niet meer proeft wat je eet. Mijn man zegt dan, dit is echt niet zo pittig hoor, 1x waagde ik het erop en nam een hapje van zijn curry….dat doe ik dus nooit weer. De vlammen sloegen mij uit en ik heb de ober niet om een glas maar een fles cola gevraagd haha. De ober was trouwens heel lief en gaf mij een flinke kop erg zoete thee, de brand was toen gelukkig snel weer geblust.

kip curry

Oeps te pittig

Oeps, je bent uitgeschoten met de chilipeper, of je dacht dat 2 pepertjes wel konden, maar eentje bleek meer dan genoeg te zijn. Gooi je curry niet weg, meestal is de pittigheid eenvoudig op te lossen met iets wat je al in huis hebt.
Ik ben geen voorstander van een halve pot suiker er in te gooien, maar dit is dus een manier om een zoete toon naar voren te krijgen waardoor de pittigheid wat meer naar de achtergrond verdwijnt. Het liefst gebruik ik kokosmelk, dit heb ik altijd standaard in huis en ben ik wat uitgeschoten met de pepertjes, dan doe ik er net zoveel kokosmelk in tot ik het wel weer lekker vind. Maak je dus regelmatig curry’s dan zijn blikjes kokosmelk echt een vereiste om in huis te hebben.

Leestip: Butter chicken

Kip curry

Hoe maak je deze kip curry?

Alle kruiden en specerijen koop je eenvoudig en snel bij Van Beekum Specerijen. Bijvoorbeeld deze uitstekende kwaliteit kaneelstokjes.

Kip curry uit de slowcooker

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Curry, Kip
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 750 gram kippendijen in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemoms
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel koriander
  • 2 theelepels garam marsala
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper
  • citroensap

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin (het hoeft niet gaar te zijn)
  • Haal de kip uit de pan en leg deze in de slowcooker
  • Snipper de ui en bak deze in het bakvet van de kip
  • Voeg de knoflook en fijn gesneden peper toe
  • Roerbak dit ongeveer 1 minuut, laat de knoflook niet bruin worden
  • Doe dit bij de kip
  • Voeg de overige kruiden en specerijen toe aan kip
  • Voeg de kokosmelk toe en zet de slowcooker voor 4 a 5 uur op low
  • Vind je je curry te dun, dik deze dan in met een maizena papje
(Visited 6.439 times, 11 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




1 comment