Kip in mango-kokossaus

Kip in mango-kokossaus uit de slowcooker

Dankzij en oplettende lezer kwam ik er achter dat ook dit recept van kip in mango-kokossaus was verdwenen. Fijn om zulke oplettende volgers te hebben die mij een berichtje sturen als er iets niet klopt of ontbreekt. Dus mocht je ook een recept missen, stuur mij dan even een e-mail op info[at]puur-koken.nl.

Kip in mango-kokossaus

Je kan dit ook heel goed maken in een gewone pan, maar ik koos wederom voor het gemak van mijn slowcooker. Wil je dit gerecht in een gewone pan maken, zorg dan voor wat meer vloeistof, dit kan je doen door de vloeistoffen die in het recept staan x1,5 te doen en qua tijd zal het dan in 20-30 minuten klaar zijn.
Vaak krijg ik de vraag hoe groot moet de slowcooker zijn voor dit gerecht? Jullie kunnen er vanuit gaan dat alle recepten die ik uitschrijf in een slowcooker passen van 3.5 liter, mocht je een grotere slowcooker nodig hebben dan zal ik dit altijd aangeven.

De kip in mango-kokossaus is een tropische feestje op je bord, het is zoet, het is hartig en het heeft pitje, daarom is dit gerecht helemaal in balans en echt een zomerse smaaksensatie. Maar aangezien de zomer voorbij is mag je het van mij ook in de herfst, winter of lente eten hoor ;-).

Favo

Mango is een vrucht waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik snijd ‘s morgens wat blokjes af voor in de yoghurt, ‘s avonds eet ik na het eten altijd een bakje fruit en daar zit ook altijd mango in. Mijn man roept wel eens gekscherend dat ik zelf nog eens verander in een mango.

Als wij in Engeland zijn bestel ik bij Costa ook altijd standaard de tropical mango bubble, een soort bubble tea, maar dan veel minder zoet dan de klassieke bubble tea’s. Voor wie weleens in een land komt waar ze Costa coffee hebben (uit mijn hoofd weet ik dat dit in UK en België is) en ook zo gek is op mango, zou je dit drankje eens moeten bestellen. Ik kijk al uit naar december, want dan gaan we weer naar Engeland en op de ferry is ook een Costa coffee. Dus zodra de auto geparkeerd is ren ik naar boven om een tropical mango bubble te halen ;-).

Hoe maak je deze kip in mango-kokossaus?

Kip in mango-kokossaus

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip, kokos, mango, Slowcooker, Slowcooking
Opbrengst: 4 personen

Equipment

  • Slowcooker
  • Hakmolentje

Materials

  • 700 gram kippendijen
  • 350 mango uit de vriezer
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 4 bosuitjes
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop

Instructies

  • Laat de mango bijna helemaal ontdooien
  • Snijd de kippendijen in reepjes
  • Leg de reepjes kippendij in de slowcooker
  • Snijd de ui grof, de bosuitjes in ringen en de rode peper door de helft, schil de gember
  • Doe de ui, gember, bosuitjes, rode peper, knoflook en mango in een hakmolen en maal dit fijn.
  • Voeg de sojasaus, vissaus, gembersiroop, suiker en kokosmelk toe aan de mangosaus en meng dit nog een keer goed door elkaar
  • Giet de saus bij de kip en zet de slowcooker 4 uur op low
  • Kook de laatste 20 minuten de rijst of bak de naan

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via één van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 471 times, 12 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.