kip

Hele kip uit de slowcooker

kruiden en specerijen kopen
Gebraden kip vind ik echt super lekker, maar deze hele kip uit de slowcooker is ook fantastisch.
Helaas houdt mijn man wat minder van gebraden kip, dus eten we het niet zo vaak. Maar soms krijg ik hem toch overstag om weer eens een kippetje te eten.

Voor mijn moeder overleed had ik haar al eens gevraagd of ze nog iets deed met haar kippengrill. Haar antwoord was dat ze na het overlijden van mijn vader er eigenlijk niks meer mee deed. Toen ik vroeg of ik het kippengrilletje van haar mocht overnemen moest ze mij teleurstellen, zij had dit grilletje al aan mijn broer en schoonzus beloofd. Super jammer, maar ik dacht dan koop ik zelf wel een kippengrilletje. Nou niet dus, die dingen zijn dus echt nergens te krijgen. Of je moet gelijk voor een heel weeshuis kip willen maken dan zijn er genoeg te koop. Maar zo’n simpel grilletje als mijn moeder had, die waren echt niet te vinden.

Mijn broer gebruikte de kippengrill toch niet zo vaak als hij had gedacht deze te gaan gebruiken. Dus kreeg ik een telefoontje van hem met de vraag of ik het kippengrilletje nog wilde hebben. Ik was door het dolle heen zo blij, maar natuurlijk wilde ik deze nog hebben. Dus is het kippengrilletje van mijn moeder via mijn broer alsnog bij ons thuis terecht gekomen. Ik heb werkelijk geen idee hoe oud het grilletje inmiddels is, maar zolang ik mij kan herinneringen had mijn moeder dit grilletje al en dus vermoed ik dat het zeker al 30-35 jaar oud is. Maar hij werkt nog steeds en maakt ook nog steeds de lekkerste kip

Waarom dan toch een hele kip uit de slowcooker?

kruiden en specerijen kopen

Ik hoor jullie denken, maar als je zo blij bent met dat grilletje, waarom dan toch een kip uit de slowcooker?
Nou daar kan ik heel kort over zijn, gemakzucht. Niet meer en niet minder dan dit.
Bij het grilletje van mijn moeder moet je er bij in de buurt blijven. Je hoeft er niet steeds naar te kijken, maar je moet wel thuis blijven als de kip aan het spit zit. Bij de kip in de slowcooker kan ik gerust de deur uitgaan en als ik weer thuis kom heb ik een heerlijk kippetje.

Heel eerlijk, gebraden kip van het spit is natuurlijk echt heel lekker. Maar toch deze kip uit de slowcooker is zeker niet veel minder lekker. Het enige wat ik mis is het lekkere krokante velletje, maar dit is simpel op te lossen door de kip na de slowcooker nog even onder de grill van de oven te leggen.

Hoe maak je het?

De Kruidenmixen voor kip kocht ik bij Van Beekum Specerijen. Hier vind je goede en pure kruiden zonder toegevoegde rommel.

Hele kip uit de slowcooker

Active Time5 uur
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Kip, Slowcooker, Slowcooking
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 1 hele kip
  • 2 eetlepels kipkruiden ik kocht de mijne bij Van Beekum Specerijen. Heb je een grote kip gebruik dan wat meer
  • 1 eetlepel olijfolie heb je een grote kip gebruik dan wat meer

Instructies

  • Wrijf de kip in met olijfolie
  • Wrijf de kip in met de kipkruiden
  • Leg de kip in de slowcooker en gaar deze voor minimaal 5 uur.
    Het ligt aan de grote van je kip hoe lang deze nodig heeft. Met een vleesthermometer kan je zien of je kip gaar is. De kip moet een temperatuur hebben van 75 graden.
  • Wil je een krokant velletje, plaats dan de kip nog even onder de grill in de oven tot deze mooi goud bruin is.

In dit artikel staan affiliate links. Plaatsen jullie een bestelling via deze links dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s. 

(Visited 1.163 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
2 comments