Meal prepped

Koken voor meerdere dagen, meal preppen

 

 

In deze rare tijd is het fijn als je wat geld kan besparen. Brandstof en boodschappen zijn extreem duur geworden. Daarom deze blog met recepten die je kan koken voor meerdere dagen.

Tomatensaus voor meerdere dagen

En niet alleen meerdere dagen, je kan er ook meerdere gerechten mee maken.
Zo kook je er de ene dag een heerlijke pasta bolognese van om vervolgens van de overgebleven saus de volgende dag een heerlijke lasagne te maken.

Tomatensaus


Groentesoep koken voor meerdere dagen

Deze groentesoep kan je heel eenvoudig verdubbelen en zo heb je voor twee dagen een heerlijke soepje. Doe er een lekker broodje bij en klaar is je gezonde maaltijd.

Groentesoep op Indonesische wijze


Pindakip koken voor meerdere dagen

Deze pindakip maak je ook gemakkelijk voor meerdere dagen. Als je met meerdere personen bent voeg dan alleen wat meer kip toe en kijk of het dan niet te dik wordt. Vind je het te dik worden doe er dan ook wat extra pindakaas, ketjap en chilisaus bij. De volgende dag hoef je het alleen maar op te warmen en er eventueel wat extra rijst bij te koken en klaar is je maaltijd alweer.

Slowcooker recepten: Pindakip


Babi Pangang uit de slowcooker

Heb je geen slowcooker? Geen enkel probleem, je kan dit recept ook heel makkelijk in een gewone braadpan maken. Gebruik dan wel een pan met een dikke bodem zodat het niet aanbrand. Wij zijn met z’n tweeën en houden van deze babi pangang standaard al genoeg over voor nog een dag. Ben je met z’n 4e dan kan je het recept verdubbelen zodat je er ook twee dagen van kunt eten.

Babi pangang uit de slowcooker


Chili con carne

Zelf chili con carne maken is niet veel moeilijker dan het volgen van de aanwijzingen op een verpakking met wazige poeder waar de nodige E-nummers en zout in zitten. Met dit recept zet je binnen no time een heerlijke grote pan vol chili op tafel. Kook er de volgende dag wat extra rijst bij en je hebt weer een heerlijke maaltijd.

De lekkerste Chili con carne maak je zelfHachee

Hachee kan je ook gemakkelijk voor meerdere dagen koken. Wij eten er meestal de ene dag rode kool bij en wat overblijft eten we de volgende dag bij de hutspot. De tweede dag is de hachee nog lekkerder doordat alle smaken er goed zijn ingetrokken.

Slowcooking Sunday, hachee uit de slowcooker


Erwtensoep koken voor meerdere dagen

Mijn man zegt wel eens, waarom maak je niet eens wat minder erwtensoep? We houden altijd zoveel over. Maar erwtensoep is niet minder te maken. Dus zitten wij met z’n tweetjes altijd met een enorme pan met erwtensoep. We eten er twee dagen van en daarna deel ik wat uit aan familie en vrienden en wat dan nog overblijft gaat in bakjes in de vriezer. Deze soep is dus helemaal ideaal om te meal preppen, je maak het 1x en kunt er dan een paar keer van eten.

Mama’s erwtensoep


Op mijn blog vind je nog veel meer recepten die je voor meerdere dagen kunt maken. Snuffel eens rond en begin met meal preppen, zo wordt het boodschappen doen weer een klein beetje leuker en bespaar je een lekker bedrag elke week.

Alle kruiden in de gerechten koop ik bij Van Beekum Specerijen, hier vind je de lekkerste en puurste kruiden en specerijen.
Neem bijvoorbeeld deze knoflookpoeder, vooral in de recepten van wereldgerechten kan ik echt niet zonder.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *