Nu we weer terug zijn van vakantie wordt het ook weer tijd om wat bewuster te gaan eten. Op vakantie hebben we nergens naar gekeken, gegeten en gedronken wat we lekker vonden, maar de weegschaal vond ik iets minder lief toen we thuis kwamen.
Dus vanaf gisteren is de knop omgegaan en eten we bewust en koolhydraatarm en gaan we weer minimaal 3x per week naar de sportschool. Vanavond weer de eerste warkout sinds lange tijd, dus ik vrees dat ik morgen gevoerd moet worden ;-).
Dit recept is super simpel om te maken. Je kan hem zelfs niet koolhydraatarm eten door er krieltjes aan toe te voegen en deze met de groente in de oven mee te laten bakken
Koolhydraatarme courgette-aubergineschotel
Materials
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 i ei
- 1 theelepel chilipoeder
- olijfolie
- zout
- peper
- ovenschotel
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd alle groente in blokjes, de knoflook in kleine stukjes en de ui in halve ringen en verdeel dit over een ovenschotel (hier kan je ook eventueel krieltjes aan toevoegen), strooi er wat zout en peper over.
- Meng het gehakt met het ei, zout, peper en chilipoeder en kneed dit goed door elkaar
- Draai gehaktballetjes ter grootte van een walnoot en leg deze bovenop de groente
- Sprenkel er wat olijfolie overheen
- Zet de ovenschotel voor ca. 30 minuten in de oven.