Lasagne met ricotta en gegrilde groente

Lasagne met ricotta en gegrilde groente

Pasta’s daar mag je mij echt voor wakker maken. Deze lasagne met ricotta en gegrilde groente is zo’n pastagerecht die regelmatig bij ons op tafel staat. Nu wij het merendeel van de week koolhydraatarm eten mis ik deze lasagne heel erg. We merkte dat we het koolhydraatarm steeds lastiger begonnen te vinden, daarom hebben we besloten om 5 dagen per week koolhydraatarm te eten en 2 dagen wel koolhydraten. Mijn man begon de aardappels heel erg te missen en ik miste de pasta’s heel erg. Nu we het op deze manier doen merken we dat de kilo’s er toch vanaf gaan en het is een stuk beter vol te houden.

Dus deze lasagne met ricotta en gegrilde groente mocht ook weer fijn op tafel..yay.
Wij zijn maar met z’n tweeën dus dat betekende heerlijk 2 dagen genieten van deze lasagne.
Wij hebben sinds een maand golfles en gaan ook regelmatig zelf even een balletje slaan, we zijn dan toch al gauw 3 uur weg. En dus maak ik deze lasagne alvast helemaal klaar, bij thuiskomst alleen nog een half uurtje in de oven en klaar.

Leestip: Lasagne met zelfgemaakte tomatensaus

Lasagne met ricotta en gegrilde groente

Hoe maken we deze lasagne met ricotta en gegrilde groente?

De lasagne is echt super makkelijk te maken. Geen moeilijke ingrediënten en even geen zin om boodschappen te doen? Bestel dan eenvoudig je boodschappen online bij Jumbo.com.
Ik maak de lasagnebladen vaak zelf, maar in dit recept zal ik de gedroogde lasagnebladen opnemen, mocht je wel zelf lasagnebladen willen maken? Binnenkort voeg ik het recept toe.
Ik gebruik in dit recept mijn eigen tomatensaus, deze is vol van smaak en zonder rotzooi.

Lasagne met ricotta en gegrilde groente

Voorbereidingstijd40 minuten
Active Time30 minuten
1 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kaas, Lasagne, ricotta, tomatensaus
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • ovenschaal ingevet
  • Grillpan

Materials

  • 1 pak lasagnebladen
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • 1 aubergine in dunne plakken
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 2 uien in dunne halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • tomatensaus Zie het recept op mijn blog, link staat in dit artikel. Je kan ook een pot pastasaus nemen.
  • 150 gram ricotta
  • 70 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smelt de roomboter zachte in een pannetje. De boter mag niet verkleuren
  • Voeg de bloem toe en roer dit goed door. blijf ongeveer 1 minuut roeren tot de bloem gaar is
  • Voeg alle melk toe en blijf nu roeren. Je merkt na een tijdje dat het sausje begint in te dikken. Wanneer het dik is kan het vuur uit
  • Voeg een snufje nootmuskaat en zout toe aan de bechamelsaus
  • Verhit de grillpan en smeer alle groente in met een dun laagje olie
  • Bak alle groente in de grillpan tot ze mooi bruin zijn
  • Bestrooi de groente met de Italiaanse kruiden en wat zout
  • Verdeel wat tomatensaus in de ovenschaal en leg daar bovenop wat groente
  • Dek af met lasagnebladen
  • Verdeel wat bechamelsaus over de bladen en verdeel daar wat ricotta over, daarna tomatensaus en wat groente
  • Herhaal dit tot alles op is
  • Eindig met een laag bechamelsaus (geen ricotta er meer bovenop) en strooi hier de Parmezaanse kaas overheen
  • Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven.
(Visited 175 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept