Mac and cheese uit de slowcooker

Mac and cheese uit de slowcooker

Mac and cheese uit de oven kennen we allemaal wel denk ik. Maar wist je dit uit de slowcooker ook heel erg lekker is?

KokenKoken

Cheesy, romige en een echte caloriebom dat is deze Mac and cheese, niet te vaak van genieten dus maar zo af en toe is dit echt wel heel erg lekker.

Eerste keer Mac and cheese

De eerste keer Mac and cheese at ik in de pub toen wij in Engeland woonde, ik was eigenlijk gelijk verkocht. Toen vond ik koken al wel erg leuk maar was ik er nog niet zo goed in. Dus kocht ik van die kant en klare pakjes, absoluut niet te vergelijken met de echte, veel te zout maar stiekem best wel lekker. Tot ik wat begon uit te proberen en uiteindelijk een lekker recept had voor Mac and cheese uit de oven. De kant en klaar pakjes verdwenen en de zelfgemaakte versie verscheen op tafel.

Vooral als mijn man voor zijn werk voor langere tijd weg was maakte ik dit redelijk vaak. Een lekkere grote schotel zodat ik er een paar dagen (ja echt waar) van kon genieten. Uiteraard at ik er wel altijd iets van een salade of groente bij, maar dit gerecht stond toch redelijk vaak in de oven.

Mac and cheese uit de slowcooker

Het was een probeersel of ik dit ook in de slowcooker kon maken. Het is een paar keer mislukt maar na lang proberen, aanpassen en proeven is hier een echt lekkere cheesy Mac and cheese die je heel eenvoudig in de slowcooker maakt.

En 600 ml melk lijkt misschien heel veel, maar geloof mij dit heb je echt nodig om er voor te zorgen dat de pasta gaar wordt en de kaas er lekker in kan smelten. Blijft na de kooktijd de saus wat dun dan kan je de slowcooker op high zetten en nog even wat langer zonder deksel laten doorpruttelen zodat de saus indikt. Maar bij mij was hij na anderhalf uur met deksel en 10 minuten zonder deksel perfect. Maar de tijd ligt helemaal aan de grote van je slowcooker, heb je een grote en ligt het als een dun laagje op de bodem dan heb je aan anderhalf uur echt genoeg. Heb je een wat kleinere slowcooker en ligt het wat meer op elkaar dan zal je misschien wat langer nodig hebben om het sausje in te dikken.

Blijf kijken, roeren en proeven tot het voor jou perfect is.

Mac and cheese uit de slowcooker

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Yield: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Slowcooker

Materials

 • 350 gram macaroni
 • 600 ml volle melk
 • 50 gram boter
 • 50 gram roomkaas
 • 100 gram geraspte cheddar
 • 20 gram geraspte parmazaanse kaas

Instructies

 • Doe alles in de slowcooker en roer alles goed door elkaar
 • Doe het deksel op de slowcooker en laat voor 1 uur op low staan
 • Roer na een uur weer goed door en doe het deksel er terug op. Laat nog eens 30 minuten op low staan tot de pasta gaar is en de saus genoeg is ingekookt om de pasta te bedekken.
 • Laat het deksel eraf en laat de laatste 10 minuten inkoken als dat nodig is, of voeg een scheutje melk toe - dit hangt af van de grootte van je slowcooker. Serveer met extra kaas.

 

In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s. 

 

(Visited 3.323 times, 3 visits today)
Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept