Mac and cheese, Puur-Koken.nl

Slowcooker mac and cheese

Mac and cheese, Puur-Koken.nl

Mac and cheese je kan mij niet blijer maken. Ik maakte dit gerecht altijd in de oven, maar ik kwam er achter dat je het ook heel goed in de slowcooker kunt maken. Voordeel hiervan is dat je het ‘s middags in de slowcooker doet en daarna rustig weg kunt gaan, bij thuis komst wacht er een heerlijke pan mac and cheese op je.

Wat is mac and cheese?

Dit is over komen waaien vanuit Amerika en is eigenlijk niks meer dan macaroni en kaas. Voor de groente en de vitamientjes maak ik er altijd een salade caprese bij.

In Amerika eten ze de mac and cheese vaak kant en klaar. Wie wel eens in een Amerikaanse supermarkt is geweest kan zich vast nog wel de rijen en nog eens rijen met de kant en klaar pakjes herinneren. Maar echt sla deze alsjeblieft over, ze zijn zout en echt niet lekker. De kaas is er overheen gevlogen en het meeste wat je proeft is kaasaroma, niet doen dus en gewoon lekker zelf maken.

Mac and cheese, Puur-Koken.nl

kids proof

De kinderen vinden hier de mac and cheese altijd een feestje. De salade die ik erbij serveer vinden ze dan weer minder haha, maar ook dat gaat (meestal) braaf op. Het is heel simpel geen salade geen lekker eten, dus kiezen ze toch al heel snel eieren voor hun geld en eten ze braaf hun salade op.

In het begin was er nog al wat verwarring. Zei ik dat we mac and cheese gingen eten stonden de kinderen al met hun jas aan in de gang, zij dachten dat we naar de Mc Donalds gingen. De teleurstelling was dan ook groot dat ze een bordje pasta kregen en niet de lekkere hamburgers van de Mc Donalds.
Maar gelukkig konden ze deze pasta (de salade dan weer minder) waarderen en werd de teleurstelling al snel minder.

Slowcooker


Het enige nadeel van dit gerecht uit de slowcooker vind ik dat je niet zo’n lekker knapperig kaaskorstje krijgt. Maar verder is dit gerecht echt heel erg lekker uit de slowcooker. Regelmatig maak ik het ook nog in de oven, maar wanneer we weggaan en er bij thuiskomst niet veel tijd is om te koken, is de slowcooker echt ideaal.

Mac and cheese, Puur-Koken.nl

Mac and cheese

Auteur: Puur Koken

Materials

 • 250 gram geraspte cheddar
 • 1 eetlepel mosterd
 • 200 gram geraspte jonge kaas
 • ½ theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel zout proef op het eind of er nog zout bij moet, maar pas hier mee op de kaas is ook al zout
 • 500 gram macaroni
 • 1 liter volle melk

Instructies

 • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en roer goed door
 • Zet de slowcooker voor 3-4 uur op low

Mac and cheese, Puur-Koken.nl

Please follow and like us:
Mac and cheese, Puur-Koken.nl
Mac and cheese, Puur-Koken.nl9

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

3 Comments

 • Heb de mac n cheese nu in de slowcooker voor 2 uur en het lijkt erop dat het al klaar is. Het is een dikke brij geworden. Heb tussendoor nog paar keer omgeroerd.
  Kan het zijn dat ik iets verkeerd doe?

  • Dat is al lekker snel klaar zeg.
   Mocht het een dikke brij zijn geworden zou ik wat meer melk toevoegen en dan nog wat langer op low laten staan. Wij vinden deze Mac and cheese erg lekker, hopelijk jullie ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept