Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn recept

Wie wel eens in Oostenrijk is geweest kent dit gerecht vast wel.
Mijn man vroeg gisteren zo uit het niets, schat? Wat is Kaiserschmarrn? Waarschijnlijk had hij het ergens in een boek of op internet voorbij zien komen.
Maar hoe leg je uit wat Kaiserschmarrn is? Ik begon met het lijkt op pannenkoeken, poffertjes en wafels, maar daar was hij natuurlijk nog niet mee geholpen. Dus besloot ik om Kaiserschmarrn voor hem te maken zodat hij het kon proeven.

Ik geloof dat dit wel in de smaak viel want het bord was binnen no time schoon leeg. Wanneer je geen poedersuiker in huis hebt is het ook erg lekker met kaneelsuiker.

Kaiserschmarrn

Wat is Kaiserschmarrn?

Zoals ik het mijn man uitlegde klopt het denk ik wel, het lijkt op in kleine stukjes gesneden pannenkoek, maar heeft ook de smaak van poffertjes of wafels.

Kaiserschmarrn is een licht gekarameliseerde pannenkoek die je tijdens het bakken in kleine stukjes snijd en zo nog even verder bakt. Traditioneel wordt het geserveerd met pruimencompote, hier zijn wij niet weg van dus eten we het eigenlijk altijd met kersenjam.

Kaiserschmarrn komt uit Oostenrijk en is speciaal gemaakt voor Franz Joseph. In dit originele recept zaten ook rozijnen, nu houdt niet iedereen hiervan maar vind je het lekker voeg het dan zeker toe.

Wanneer je in Oostenrijk bent bestel dan zeker een portie en laat je verrassen door de luchtigheid van deze lekkernij. Door de eiwitten apart op te kloppen krijg je super luchtige stukjes Kaiserschmarrn. Mijn man vroeg gisteren of ik het vandaag niet weer kon maken, maar laten we dat maar niet doen en het als iets lekkers voor het in het weekend houden.

Hoe maak je het?

Het maken is echt heel simpel, als je pannenkoeken kan bakken dan kan je zeker ook Kaiserschmarrn maken.

Kaiserschmarrn

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Oostenrijk
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Mixer
  • Koekenpan

Materials

  • 4 eieren
  • 50 gram suiker + 1 theelepel extra
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • poedersuiker
  • kersenjam

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de 50 gram suiker licht en luchtig
  • Was de klopper goed af en ontvet deze, ontvet ook een andere kom
  • Klop de eiwitten stijf met 1 theelepel suiker
  • Roer de bloem en de melk door de eidooiers
  • Spatel het eiwit door het beslag
  • Smelt de boter in een grote koekenpan en giet het beslag erin
  • Bak de Kaiserschmarrn aan 1 kant bruin en draai hem dan om
  • Bak ook de andere kant bruin en snijd hem dan in kwarten
  • Draai de kwarten nog een keer om en snijd daarna in kleinere stukken en bak deze ook nog even
  • Leg de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi met poedersuiker, serveer er de kersenjam apart bij.
(Visited 342 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept