Zaterdag is bij ons standaard soepdag (mits ik niet hoef te werken). Vaak eten we er een zelfgemaakte pizza, broodje of hartige taart bij. Maar soep mag je mij elke dag wel voorzetten, vooral in de winter eten wij echt heel veel soep.
Vanavond staat deze heerlijke paprika-tomatensoep met een quiche Lorraine op het menu. Super gezond soepje met veel groente, doordat de groente eerst in de oven gaan krijg je extra smaak aan je soep.
Dit soepje doet het ook vaak goed bij kinderen. Door de rijpe tomaten en paprika is de soep een beetje zoet, zonder dat je er suikers aan hoef toe te voegen. En zoet vinden de meeste kinderen vaak wel erg lekker en op deze manier krijgen ze toch hun dagelijkse portie groente binnen.
Ingrediënten:
- 1 kilo rijpe tomaten
- 2 puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- Hand vol basilicumblaadjes
- 2 eetlepels tijm
- 2 eetlepels goede balsamicoazijn
- zout en peper
- 3 eetlepes olijfolie
- 400 ml water
How to make:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC
- Haal het kroontje van de tomaten en snijd in kwarten
- Snijd de puntpaprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in grove stukken
- Plet de knoflook, haal het schilletje eraf en snijd in grove stukken
- Snijd de ui door de helft, haal het velletje eraf en snijd in grove stukken
- Leg alles in een ovenschaal, strooi de tijm erover en leg de basilicumblaadjes er bovenop
- Sprenkel de olijfolie en de balsamicoazijn erover
- Strooi er wat zout en peper over en zet voor 45 minuten in de oven
- Je groente zal wat zwarte plekjes gaan krijgen, maar geen paniek dit geeft alleen maar meer smaak aan je soep
- Na 45 minuten haal je de groente uit de oven en giet je deze over in een pan
- Doe het water erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot je een gladde soep hebt
- Laat nog even 15 minuutjes zachtjes koken en klaar is je soep
Eet smakelijk!