Pasta met garnalen

Pasta met garnalen

Garnalen je mag mij daar echt voor wakker maken, vooral van die heerlijk grote scampi’s en dan het liefst gebakken in knoflookolie….zo lekker!
Helaas houdt mijn man niet van garnalen, dus eten we het jammer genoeg bijna nooit. Ik geniet dan ook van de momenten dat hij een keer niet mee eet en ik naar hartenlust garnalen kan eten…wink.
Deze pasta met garnalen stond al langer op mijn lijstje om te maken, maar ja zolang mijn man mee eet kon ik het niet maken. Toen hij voor de vakantie dan ook een etentje had met collega’s greep ik mijn kans en maakte deze heerlijke pasta.

Pasta met garnalen

Door de citroen wordt het een heerlijk zomers gerechtje waar je echt geen genoeg van gaat krijgen. Ik heb het kort geleden nog een keer gemaakt, alleen heb ik toen de pasta vervangen voor courgetti, en dit was ook heel erg lekker.Voor dit recept gebruik ik gamba’s, maar wil je het helemaal luxe maken, gebruik dan eens scampi’s.

Persoonlijk zou ik geen diepgevroren garnalen kopen in de supermarkt. Ik ben daar 1x heel ziek van geweest en sindsdien koop ik altijd verse garnalen bij de visboer. Smaakt ook nog eens veel lekkerder dan de diepgevroren garnalen.
Voordeel is dat de visboer de garnalen gelijk voor je kan schoonmaken, dit vind ik altijd een verschrikkelijk klusje, dus laat ik dit graag over aan de snelle handen van de visboer die dit binnen no time heeft gepiept.
Maar heb je geen visboer in de buurt, dan volstaat diepgevroren garnalen uiteraard ook.

Leestip: Pasta met worst

Hoe maak je deze pasta?

Pasta met garnalen

Active Time20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: citroen, garnalen, pasta
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 1 citroen het liefst biologisch
  • 500 gram rauwe gepelde garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Heb je geen biologische citroen kunnen vinden, boen je citroen dan heel goed schoon onder de koude kraan. Heb je wel een biologische citroen was deze dan even onder de koude kraan
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de garnalen 4 minuten en voeg dan de knoflook toe
  • Bak nog 1 minuut en voeg het citroenrasp, citroensap en de slagroom toe. Hou een klein beetje citroenrasp achter voor de garnering
  • Laat nu zachte inkoken tot je het sausje dik genoeg vindt
  • Kook ondertussen de pasta (of courgetti)
  • Voeg de gekookte pasta bij de garnalen en roer goed door
  • Schep de pasta in diepe borden en garneer met een beetje citroenrasp

 

(Visited 155 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept