Pasta met worst

Pasta of courgetti met worst

Dit recept met pasta of courgetti met worst, paddenstoelen en room is heerlijk met deze warme temperaturen. Je staat er niet uren voor in de keuken en toch heb je een lekker voedzaam bordje eten.
Wij eten sinds 3 weken koolhydraatarm en ik moet zeggen dat ik tot op heden nog geen enkele behoefte heb gehad aan aardappels of pasta, mijn man heeft het er wat moeilijker mee. Maar tot nu toe hebben we elke avond heerlijk gegeten. En oké we hebben 1x gecheat, we waren toen allebei zo laat terug uit ons werk dat we een patatje hebben gehaald. En ook dat moet kunnen, als je voor de rest goed op let dan mag je best af en toe jezelf even verwennen.

Maar dit recept mag je met een gerust hart eten als je koolhydraatarm eet, vervang dan gewoon de pasta door courgetti.

Pasta met worst

Ik dacht dat ik het heel lastig zou vinden om over te stappen op koolhydraatarm eten, maar je mag eigenlijk alles eten, behalve de aardappels, brood en pasta. Maar de aardappels vervang ik vaak door bloemkool- of knolselderijpuree, het brood heb ik vervangen voor koolhydraatarme crackers of een lekkere salade en de pasta of rijst vervang ik door courgetti of bloemkoolrijst. Ik dacht dat zoete aardappel ook altijd erg gezond was, maar ik ben me echt rot geschrokken hoeveel koolhydraten daar nog in zitten, dus als wij zin hebben in patat dan maak ik knolselderij patatjes, ook super lekker.

Hoe maak je deze pasta of courgetti met worst?

Pasta of courgetti met worst

Active Time1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 rundersauzen in plakjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gram paddenstoelenmix grof gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 takje salie

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes worst bruin
  • Voeg de knoflook en ui toen en bak 1 minuut mee
  • Kook ondertussen de pasta of courgetti
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 3 minuten mee
  • Schenk de wijn en de slagroom erbij en laat dit zachtjes voor 5 minuten koken
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Doe het paddenstoelen mengsel door de pasta of courgetti en schep het op bord
  • Strooi een beetje Parmezaanse kaas er over.
(Visited 9 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept