Voordat we onze vorken in deze smeuïge Philly Cheese Steak Pasta zetten, neem ik je eerst even mee naar de oorsprong van de klassieke Philly Cheese Steak – want eerlijk is eerlijk, een beetje achtergrond maakt het eten nóg lekkerder!
De Philly Cheese Steak is een echt Amerikaans icoon, geboren in het hart van Philadelphia, Pennsylvania. Rond 1930 zouden de broers Pat en Harry Olivieri, die toen een hotdogkraampje runden, op een dag iets nieuws geprobeerd hebben: dun gesneden rundvlees gebakken met uien op een broodje. Een taxichauffeur rook het, bestelde het, en vond het geweldig. En zo werd een legende geboren!
Al snel groeide de populariteit en werd het broodje niet meer weg te denken uit Philadelphia. De klassieke versie bestaat uit zacht dun gesneden ribeye, gebakken uien en natuurlijk een royale hoeveelheid gesmolten kaas – vaak Cheez Whiz, provolone of Amerikaanse kaas.
Door de jaren heen ontstonden er talloze variaties, maar de kern bleef hetzelfde: eenvoud, smaak en comfort.
Vandaag de dag eren we deze klassieker met een moderne, romige twist: Philly Cheese Steak Pasta! Stel je voor: sappige stukjes rundvlees, gebakken paprika, zoete ui en geurige knoflook, allemaal gewikkeld in een zalige cheddarroomsaus, samen met al dente pasta. Een droom op je bord, ik beloof het je!
Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐⭐⭐☆

Equipment
Ingrediënten
- 350 gram pasta penne, fusilli of rigatoni
- 400 gram biefstuk dun gesneden
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 grote ui in halve ringen
- 3 teentjes knoflook fijn gehakt
- 250 ml kookroom
- 150 gram geraspte cheddar
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
- verse peterselie en bieslook om te garneren
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een half kopje kookwater, en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel boter en de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees kort en krachtig tot het mooi bruin is (ongeveer 1-2 minuten per kant). Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg nog een eetlepel boter toe aan dezelfde pan. Fruit de ui en paprika’s op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.
- Schenk de kookroom erbij en laat zachtjes pruttelen. Roer vervolgens de geraspte cheddar en (optioneel) Parmezaanse kaas erdoorheen. Roer tot een gladde, romige saus ontstaat.
- Voeg de pasta toe aan de saus, samen met het vlees en een beetje van het kookwater. Roer alles goed door zodat elk stukje pasta bedekt is saus.
- Garneer eventueel met fijngehakte peterselie of bieslook voor een frisse touch.
Waarom je deze Philly Cheese Steak Pasta móét proberen
-
Snel en makkelijk: Binnen 35 minuten staat het dampend op tafel.
-
Comfortfood ten top: Romige kaas, sappig vlees, zachte pasta… wat wil je nog meer?
-
Gezinsfavoriet: Kinderen, partners, vrienden – iedereen is verkocht.
-
Makkelijk te variëren: Liever kip of champignons? Ook heerlijk!
Tips & Tricks
-
Vlees: Gebruik echt dunne plakjes! Vraag eventueel je slager om hulp.
-
Kaas: Ga voor echte, stevige cheddar. Goedkoop geraspte cheddar uit een zakje smelt minder mooi.
-
Restjes: Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast – de volgende dag misschien nóg lekkerder!
Philly Cheese Steak Pasta: een feestje op je bord!
Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik over dit gerecht. Het combineert het beste van twee werelden: de stoere, Amerikaanse smaak van de klassieke Philly Cheese Steak én de hartverwarmende gezelligheid van een bord romige pasta.
Perfect voor een zaterdagavond met je favoriete mensen (en een goed glas rode wijn erbij mag ook zeker 😉).
In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑🍳❤️
Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰
Leave a reply