Philly steak and cheese

Philly steak and cheese sandwich

Wanneer wij een broodje bij Subway eten kies ik standaard voor de philly steak and cheese sandwich. Ook de topping blijf altijd hetzelfde (paprika en augurk). Hebben jullie een favoriet broodje bij Subway?

Dit broodje is een heerlijk gerecht voor een zaterdagavond met bijvoorbeeld een kopje soep.
In dit recept gebruik ik kant en klare pistoletjes, maar wij eten het eigenlijk altijd op zelfgemaakte subway broodjes. Kost even wat meer tijd, maar het is ook dubbel zo lekker. Maar heb je deze tijd niet dan zijn de kant en klare pistoletjes natuurlijk ook goed ;-).

Waar komt de philly steak and cheese vandaan?

Philly steak and cheese

Philly steak and cheese wordt ook wel sandwich Philadelphia steak genoemd. Het komt dus oorspronkelijk uit Philadelphia (USA). Het bestaat uit een broodje, gesneden plakjes biefstuk (ik gebruik rosbief in het recept), gesmolten kaas, paprika en uien.

Het broodje is ontstaan rond 1930 en verzonnen door de broers Pat en Harry Olivieri. In hun eigen hotdog kraam bedachten zij een nieuw broodje met groente en gesneden vlees. Dit broodje was zo’n succes dat er nieuwe restaurants geopend werden waaronder Pat’s king of steaks. Deze restaurants bestaan vandaag de dag nog steeds.

Heb je trek gekregen? Dan gaan we eens kijken hoe je dit broodje zelf kan maken.

Heb je geen zin om de deur uit te gaan om boodschappen te doen? Bij Jumbo.com kan je heel eenvoudig je boodschappen online bestellen.

 

Philly steak and cheese sandwich

Voorbereidingstijd25 minuten
Active Time11 minuten
Totale tijd36 minuten
Gang: brood, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Philly steak and cheese
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 4 afbak pisoletjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 400 gram rosbief
  • 1 teen knoflook
  • smeltkaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bak de pisvletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de paprika en uien
  • Voeg na zo'n 3 minuten de knoflook toe en bak nog even mee
  • Neem alles uit de pan en doe in een schaaltje en dek deze af met wat aluminiumfolie
  • Verhit de rest van de olie en voeg de rosbief toe
  • Bak de rosbief 3 minuten
  • Haal de broodjes uit de oven (zet de oven niet uit) en snijd ze open
  • Verdeel het vlees, de uien en paprika over de broodjes
  • Leg op ieder broodje 1 of 2 plakjes kaas
  • Doe de broodjes nog een paar minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is

 

(Visited 53 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept