Deze pindasoep doet het erg goed in onze familie- en vriendenkring. Maak ik een Indische rijsttafel dan serveer ik daar standaard deze soep bij. Hij is erg machtig dus wil je het als voorgerecht eten serveer dan kleine kommetjes.
Verschillende landen kennen hun eigen pindasoep, in Suriname is deze soep weer heel anders dan in Indonesië enz. Dit is een Indische pindasoep, niet te pittig en ook bij kinderen een favoriet (mits zij van pindakaas houden).
De pindakaas koop ik altijd bij DePindakaaswinkel.nl, hier koop je echt de allerlekkerste pindakazen. Voor deze pindasoep kan je de Naturel pindakaas nemen, maar wat ook super lekker is deze Knoflook gebakken ui pindakaas of deze Chilipeper citroengras pindakaas.
In het recept gebruik ik de naturel pindakaas omdat de meeste deze standaard in huis zullen hebben. Maar wil je eens iets anders proberen, koop dan zeker eens de andere pindakazen. Deze zijn trouwens ook erg lekker om er Pindasaus van te maken.
Pindasoep waar komt het vandaan?
Pindasoep komt van oorsprong uit Afrika. De Portugezen namen de pinda mee vanuit Peru en deze ging de hele wereld over. Toen de pinda in Afrika kwam gingen ze er in de West-Afrikaanse landen Ghana, Senegal en Nigeria pindasoep van maken. Tot op de dag van vandaag doen zij dit nog steeds.
Via allerlei omwegen kwam in de zeventiende eeuw deze soep in Suriname terecht. Waarschijnlijk was deze meegenomen door de slaven die op de plantages werkte. Tegenwoordig vind je deze soep van pinda’s over de hele wereld, maar voornamelijk in het Caribisch gebied. Ieder gebied heeft weer zijn eigen manier van de soep klaarmaken, zo zal hij in het ene gedeelte van de wereld vol en romig zijn en als maaltijdsoep gegeten worden, in een ander gedeelte is hij dun en eet men het als voorgerecht. Hoe je hem ook maakt, pindasoep is altijd lekker!
Leestip: Pindakip
Hoe maak je het?
Pindasoep
Materials
- 200 gram pindakaas
- 3 tenen knoflook geperst
- wokolie
- 300 gram kippendijen in stukjes gesneden
- 400 gram nasi/bami groente
- 3 kippenbouillon tabletten
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 ½ liter water
Instructies
- Verhit de olie in de soeppan en bak de kippendij rondom bruin
- Voeg de groente toe en bak 2 minuten, voeg de laatste minuut de knoflook toe
- Voeg alle overige ingrediënten toe en roer de pindakaas goed door de soep heen
- Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken
- Roer de soep nog een keer goed door en serveer eventueel met kroepoek
Dit is een affiliate samenwerking met de pindakaaswinkel.