pompoen-pindasoep, Puur-Koken.nl

Pompoen-pindasoep

pompoen-pindasoep, Puur-Koken.nl

Pompoensoep kent vast iedereen wel. Wij eten meestal de klassieke variant, maar je kan ook met pompoensoep heel goed variëren. Zoals deze pompoen-pindasoep.

Ik maakte de soep in de slowcooker, gewoon omdat ik dit makkelijk vond. Maar uiteraard kan je de soep ook gewoon in een (soep)pan maken. Hou dan gewoon het recept aan zoals het er staat, alleen hoef je het niet zo lang te laten pruttelen. Wanneer de pompoen gaar is kan je de soep pureren en is de soep klaar.

Leestip: Bravoesoep

Goede pindakaas

Omdat wij geen boodschappen halen bij de supermarkt, maar hiervoor langs verschillende boerderijen rijden, haal ik ook de pindakaas niet uit de supermarkt.

De lekkerste pindakaas koop ik altijd bij DePindakaaswinkel.nl. Ben je op zoek naar een pure, zonder troep, pindakaas? Kijk dan zeker eens bij hun op de website en laat je verrassen door de verschillende smaken pindakaas die zij verkopen. Het leuke aan DePindakaaswinkel.nl is dat zij altijd een seizoens pindakaas in hun assortiment hebben. Zo kon je met Sinterklaas een pindakaas kopen met pepernoten (erg lekker) en nu pasen er weer aankomt zou het mij niet verbazen als er een pindakaas met paaseitjes komt.

pompoen-pindasoep, Puur-Koken.nl

Welke pindakaas voor pompoen-pindasoep?

Welke pindakaas gebruikte ik voor de pompoen-pindasoep? Dat is de Chilipeper citroengras pindakaas. Deze past goed bij de curry pasta die in deze soep gaat.

Maar smaken verschillen, misschien vind jij de Knoflook gebakken ui pindakaas wel veel lekkerder of wil je liever Naturel pindakaas. Het is jouw soep, dus gebruik de pindakaas die jij het lekkerste vindt.

Pompoen-pindasoep

Voorbereidingstijd25 min
Active Time5 uur
Totale tijd5 uur 25 min
Gang: Soep
Trefwoord: Pompoen, Soep
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 fles pompoen geschild en in stukken gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper houd je niet van pittig gebruik dan minder
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 ml groente bouillon
  • 120 gram pindakaas
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 4 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 cm gember geschild en fijn gesneden
  • 1 theelepel zwarte peper
  • optioneel nog wat gehakte koriander en/of gehakte pinda's

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet voor 5 uur op low
  • Pureer de soep en garneer eventueel met fijn gehakte koriander en pinda's
In dit artikel staan affilatelinks, door via deze link te kopen ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.
Please follow and like us:
pompoen-pindasoep, Puur-Koken.nl
pompoen-pindasoep, Puur-Koken.nl2

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept