Het is weer slowcooking Sunday, deze keer maakte ik een heerlijke ouderwetse hachee.
Stoofvlees, wij zijn er gek op. In de zomer eten we het bijna nooit, maar zodra de ‘R” in de maand komt staat er toch zeker 1x in de maand een heerlijke pannetje met stoofvlees te pruttelen.
Ik gebruik graag het recept van mijn moeder, maar heb er inmiddels wel mijn eigen draai aangegeven door er knoflook, mosterd en appelstroop aan toe te voegen. Soms doe ik er ook nog een takje tijm bij.
Het vlees halen wij uiteraard vers bij de boer, voor wie nog nooit zijn vlees rechtstreeks bij de boer gehaald heeft zeg ik…doen! Je zult echt het verschil merken met een stukje rundvlees uit de supermarkt en een stuk rundvlees van de boer. Weet wat je eet, dat is zo belangrijk.
Binnenkort wil ik eens een stoofgerecht maken met kalfsvlees, uiteraard halen we dit vlees ook rechtstreeks bij de boer. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan smaken.
Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
Hachee uit de slowcooker
Materials
- 1 kilo Rundvlees neem geen mager rundvlees, een randje vet mag best
- 2 eetlepels bloem
- 3 plakjes ontbijtkoek
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 eetlepel mosterd ik nam dijon mosterd
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kruidnagel
- zout en peper
- scheutje azijn
Instructies
- Dep het vlees droog en snijdt in blokjes van ongeveer 2 cm
- Bestrooi met zout en peper en wentel het door de bloem. Zorg dat op ieder stukje vlees een laagje bloem zit
- Snijd de uien grof en de knoflook fijn
- Smelt wat boter in de pan en bak het vlees rondom bruin
- Voeg een scheutje azijn toe en roer dit goed door het vlees
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak nog 2 minuutjes op middelhoog vuur
- Schep alles in de slowcooker en zet deze op low
- Voeg de ontbijtkoek, kruidnagel, appelstroop en mosterd toe en roer goed door
- Laat het voor 8 uur op low staan
[…] naar de hachee. Deze hachee is net zo eenvoudig te maken als de klassieke hachee, maar heeft een heerlijk oosters […]