Ik hoor je denken, waarom zou ik spareribs uit de slowcooker maken? In de oven gaat het veel sneller. Daar heb je een punt, maar wanneer je een dagje weg wilt en ‘s avonds lekker wilt eten is een slowcooker echt ideaal. Je doet de spareribs voor je weggaat in de slowcooker, zet de slowcooker op low en als je thuis komt kan je aanvallen, ideaal toch?
Mijn man maakt echt de lekkerste spareribs op de bbq , maar dat is echt een tijdrovende bezigheid. Hij is daar gemiddeld zo’n 5-6 uur mee bezig en je kan niet even weglopen omdat je continu de temperatuur in de gaten moet houden. Hij vindt dit fantastisch om te doen en ook in de winter tovert hij met regelmaat heerlijke spareribs van de bbq. Maar wij golfen sinds september en met 9-holes zijn wij toch zo’n 3 uur bezig, plus naar de golfbaan rijden, naar de eerste hole lopen, we zijn dan toch al gauw 4-5 uur van huis, want het is wel lekker om na afloop nog wat te drinken in het clubhuis. Niet handig als je die avond spareribs wilde eten, maar daar is de slowcooker dan weer een uitkomst.
De lekkerste spareribs
De spareribs van mijn man zijn echt heel erg lekker, maar de allerlekkerste spareribs at ik in New York bij Dinosaur Bar-B-Que.
‘s Avonds kroop ik dus in de telefoon om het restaurant te bellen en te vragen of er ergens in de periode dat wij in New York waren nog plek was. We hadden geluk er was nog plek, alleen niet voor het diner maar we konden wel komen lunchen. Even kort overleg met elkaar en besloten dat we daar dan gingen lunchen.
Ga je naar New York? Ga dan echt hier spareribs eten, het is niet goedkoop maar echt elke dollar waard.
Spareribs uit de slowcooker
Maar goed terug naar de spareribs uit de slowcooker, want ook deze zijn heel erg lekker, maar hoe maak je het?
Spareribs uit de slowcooker
Materials
- 2 racks spareribs een halve per persoon is voldoende, maar ben je een grote eter dan kan je ook een Rack per persoon doen.
- 3 eetlepels citroensap
- ½ eetlepel zout dit lijkt veel, maar is voor de marinade essentieel
- 2 eetlepels dijon mosterd
- 6 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel zwarte peper
- 80 ml balsamico azijn
- 60 ml honing
Instructies
- Snijd de races doormidden als je slowcooker niet zo groot is, tot dat ze zo groot zijn dat ze in je slowcooker passen
- Meng in een kom de citroensap, zout, mosterd, knoflook, uienpoeder, tijm en zwarte peper door elkaar
- Laat de spareribs 30 minuten marineren in de koelkast (langer kan ook, maar niet langer dan anderhalf uur, door het citroensap gaan je spareribs al langzaam garen)
- Leg de spareribs in de slowcooker en zet deze voor 6 uur low
- Meng de balsamico azijn en honing door elkaar
- Wanneer de tijd voorbij is haal je de spareribs uit de slowcooker en leg je deze op een stuk aluminiumfolie op een groot bakblik van je oven
- Verwarm de oven op 200 graden
- Bestrijk de ribs met de balsamico en azijn en bak ze nog zo'n 6-8 minuten in de oven tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.
Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via deze links krijg ik hier een kleine vergoeding voor, het kost jouw niks extra’s.