Wespen

Tip om wespen van je terras houden

Het is weer de tijd van het jaar…wespen! Wij hebben verschillende dingen geprobeerd, maar de beste tip om wespen van je terras te houden deel ik graag met jullie.

TiP: Wespen van je terras houden

Tip om wespen van je terras houden

Wij hebben werkelijk waar van alles geprobeerd om de wespen van ons terras te houden. Maar telkens als we lekker buiten zaten waren daar ook die akelige beesten weer. We hebben ze uitgerookt met wierook, wespenvallen opgezet enz. Maar echt niks hielp. Tot ik las dat wespen gek zijn op rottend fruit…HA ik had nog wel een half verrotte appel en een half verrotte perzik in de fruitschaal liggen.

Wij zijn gezegend met een enorm grote tuin van 800m2, dus als je een kleine tuin hebt moet je even goed kijken waar jij deze tip gaat uitvoeren.
Ik heb een stukje tuin gevonden, ver genoeg van het terras af, maar dichtbij genoeg zodat ze vandaar de weg naar dat plekje in de tuin kunnen vinden. Ik schat deze afstand ongeveer op 7 meter. In dit stukje tuin heb ik een bekertje met cola, 2 halve appels, een halve perzik en de schillen van de watermeloen gegooid. De wespen vliegen er op af en we hebben (op een verstekeling) na geen enkele wesp meer gezien op ons terras.

Tip: Wespen van je terras houden

Wat heb je nodig om de wespen van je terras te houden?

Ik heb maar wat gedaan, maar het heeft wel een heel positief effect.
– 1/2 bekertje cola
– 2 appels
– 1 perzik
– watermeloen schillen

Het beste is om fruit te nemen dat al overrijp is en wat je eigenlijk toch niet meer gaat opeten, je kan eigenlijk al het fruit gebruiken, al zal het fruit wat zoet is het echt goed doen bij de wespen.
Ik heb al het fruit doormidden gesneden, behalve de schillen van de watermeloen.
Het bekertje met cola heb ik midden in de tuin gezet en daar omheen heb ik het fruit verdeeld. Hoe meer het fruit gaat verrotten hoe meer wespen het zal aantrekken en jij kan lekker genieten op je terras.

Tip: Wespen van je terras houden.
(Visited 29 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 comment