Zelf een wereldgerecht maken #5 Chinese Kantonese kip

Wederom een wereldgerecht uit de lijn van het bekende merk met wereldgerechten. Maar ook dit keer uiteraard weer zonder pakjes en zakjes en ik moet zeggen…dit is echt een blijvertje.

Ik heb een nieuwe manier om mijn recepten online te zeggen, wat vinden jullie hier van? Of hebben jullie dat ik de recepten gewoon in de stijl van de blog uitschrijf? Graag jullie mening.

Oorsprong van dit gerecht

Ik heb me rot gezocht naar een stukje geschiedenis en oorsprong van dit gerecht, maar ik heb echt niks kunnen vinden. Dus weten jullie de geschiedenis van dit gerecht? Laat het mij weten en ik voeg het alsnog toe.

Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.

Chinese Kantonese kip

Kruidige kip met lekker veel groente
Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: Chinees, groente, Kip
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 400 gram kippendijen
  • 1 rode ui
  • ¼ chinese kool
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zwarte peper
  • snufje kruidnagel
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes
  • Meng de kruiden door elkaar en strooi dit over de kip
  • Giet de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar
  • Laat de kip 10 minuten marineren
  • Snijd onder alles groente stukjes en de prei in ringen
  • Smelt een klontje boter in een wokpan en bak de kip rondom bruin en gaar
  • Voeg de ui en prei toe en bak dit 5 minuten mee
  • Voeg de paprika en witte kool toe en bak dit voor 3 minuten mee
  • Voeg de bosuitjes toe en bak nog 1 minuut mee

Notities

(Visited 746 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories