Zelf kaassoufles maken was nog nooit zo makkelijk. Wie kent ze niet, die heerlijk zachte en romige Babybel kaasjes met dat rode waslaagje er omheen? Als kind was ik echt een beetje verslaafd aan deze kaasjes, ze waren dan ook niet aan te slepen bij ons thuis. Mijn moeder vond het op een gegeven moment de spuigaten uitlopen en dus kocht zij ze alleen nog maar in de zomervakantie. Ik herinner mij dan ook dat ik iedere vakantie op een stokbroodje zat te knabbelen met in plakjes gesneden Babybel kaasjes, het liefst nog even warm gemaakt onder de grill.
Sinds ik zelf de boodschappen moet doen blijven de Babybel kaasjes vaker in het koelschap dan eruit, want ze zijn toch best een beetje prijzig. Maar voor deze blog haalde ik toch weer een paar netjes uit de koeling van de
Albert Heijn. Want wist je dat je van deze kaasjes heerlijke mini kaassoufles kunt maken? Omdat de kaas van Babybel zo jong is smelt deze heerlijk weg en krijg je een super romige kaasoufle.
Lekker met cranberrysaus
Bij deze heerlijke kaassoufles is een zelfgemaakte cranberrysaus echt super lekker. En ook dit is heel eenvoudig te maken.
Ingrediënten
- 150 gram cranberry’s
- 50 ml honing
- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
- Snufje zout
Hoe maken?
- Doe alle ingrediënten in een pannetje met deksel en verwarm op een laag vuur tot je de cranberry’s kapot hoort springen. Wanneer het getik ophoudt zijn je cranberry’s kapot.
- Haal de pan van het vuur en roer de saus rustig door, wil je een dikkere saus roer dan stevig met een garde door de saus
- Klaar is je cranberrysaus.
Nou dat was makkelijk he. Deze saus is trouwens ook heel erg lekker bij varkensgebraad.
Hoe maak je de kaassoufles?
Kaassoufle van Babybel kaasjes
Active Time20 minuten min
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: babybel, deep fried, kaas, kaassoufle
Auteur: Marjolijn
- Babybel kaasjes Kies zelf uit hoeveel je maakt
- Bloem
- Paneermeel
- 1 los geklopt ei
- Olie om in te frituren
Verhit de frituur of een pan met olie tot 175 graden
Haal alle Babybel kaasjes uit het netjes en verwijder het plastic en het rode waslaagje
Haal de kaasjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de paneermeel
Haal nog 1 keer door het ei en het paneermeel
Als je alle kaasjes hebt gedaan kan je ze frituren.
Frituur ze tot ze goudbruin zijn
En zo maak je heel makkelijk je eigen kaassoufles. Zet ze eens op tafel tijdens een verjaardag, wedden dat iedereen er op aanvalt en dat ze binnen mum van tijd op zijn.
Ik maak altijd een flinke voorraad en vries het vervolgens in, zo heb ik altijd wat lekkers bij de hand voor de lekkere trek of wanneer er onverwachts visite op de stoep staat en ik verder niks in huis heb.
Zo heb ik ook altijd zelfgemaakte chorizokroketjes, kaaskroketjes, garnalenkroketjes en vleeskroketjes in de vriezer liggen. Op deze manier kom ik nooit voor verrassingen te staan en heb ik altijd wat lekkers in huis.
De recepten van de verschillende kroketjes ga ik ook zeer binnenkort met jullie delen. Maak maar vast plek in jullie vriezers, dit wil je gewoon maken (en opeten natuurlijk).
Zet deze kaassoufles eens op tafel samen met deze
kipsate, ik weet zeker dat je visite niet weet wat ze als eerste zullen opeten. 🙂
(Visited 29 times, 1 visits today)
Leave a reply