Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Indiase kip Jalfrezie
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
Specerijenmix
Snuf
zout
1
eetlepel
uienpoeder
2
theelepels
knoflookpoeder
1
theelepel
gemberpoeder
1
eetlepel
paprikapoeder
½
theelepel
komijn
2
theelepels
sesamolie
1
theelepel
kurkuma
Kruidenmix
2
theelepels
uienpoeder
1
theelepel
knoflookpoeder
snufje
zout
2
theelepels
koriander (gedroogd of vers)
1
theelepel
komijnpoeder
1
eetlepel
kurkuma
½
groente bouillionblokje
1
eetlepel
paprikapoeder
2
theelepels
gemberpoeder
1
theelepel
kardemom
Overige
400
gram
kippendijen
250
gram
sperziebonen
2
tomaten
1
ui
1
rode
paprika
1
gele
paprika
olijfolie
rijst
Instructies
Snijd de kippendijen in blokjes en meng deze met de specerijenmix en 2 eetlepels olijfolie, laat dit 10 minuten marineren
Snijd ondertussen de groente, de uien en tomaten in grove stukken, de sperziebonen in 2 of 3 stukjes en de paprika's in reepjes
Kook de sperziebonen 5 minuten
Kook water voor de rijst
Voeg de rijst toe en bereid zoals op de verpakking staat
Bak de kip in een braadpan, als het goed is hoef je geen extra boter of olie toe te voegen.
Voeg na 5 minuten alle groente toe en bak dit op hoog vuur nog 4 minuten
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en roer alles goed door
Laat alles nog 3-5 minuten doorkoken
Giet de rijst af en laat droog stomen met het deksel op de pan
Serveer de kip en rijst apart.