Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wrap met zoetzuur vlees
Recept afdrukken
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
indonesisch
Trefwoord:
Indisch, Vlees, wrap
Servings:
3
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
1
blikje
mais
150 gram
3
grote
vleestomaten
1
komkommer
1
eetlepel
wokolie
300
gram
biefstukreepjes
3
cm
verse gember
1
teen
knoflook
1
eetlepel
zonnebloemolie
2
eetlepels
ketchup
2
eetlepels
witte wijnazijn
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
maizena
1
eetlepel
donkere basterdsuiker
1
eetlepel
gember siroop
1
pak
tortilla wraps
gebakken uitjes
Instructies
We beginnen met het maken van de zoetzure saus
Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje
Fruit de gemer en de knofloook op een laag vuurtje rustig aan (laat het niet bruin worden)
Doe alle overige ingrediënten (behalve de maizena) erbij en roer rustig door
Maak een maizenapapje door een scheutje water aan de maizena toe te voegen en dit goed door te roeren
Giet het papje bij je saus en roer door tot het dikker begint te worden. Klaar is je zoetzure saus, zet deze even aan de kant.
Maak het blikje mais open en kiep deze in een vergiet, laat de mais goed uitlekken
Snijd de tomaten, komkommer in kleine stukjes
Verhit een wok en doe de wololie erin, laat de olie goed heet worden
Doe het vlees voorzichtig in de wok en bak dit 1 minuut op hoog vuur
Doe de maïskorrels erbij en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur
Voeg je zoetzure saus toe en bak nog 1 minuut
Verwarm ondertussen de tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking
Leg op elke wrap wat vlees, wat blokjes komkommer en wat tomaat, strooi er ook wat gebakken uitjes over en rol de wrap op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!