Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Tartelette met asperges en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd
6
uur
uur
Active Time
1
uur
uur
Totale tijd
7
uur
uur
Gang:
Lunch
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Equipment
1 tartelettevorm
35 x 11 centimeter
vershoudfolie
bakpapier
blindbak bonen
Materials
250
gram
bloem
+ wat extra's
zout
peper
125
gram
roomboter
4
eieren
2
eetlepels
ijskoud water
6
witte
asperges
6
groene
asperges
150
mililiter
slagroom
70
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Doe de bloem, een 1 theelepel zout in een grote mengkom
Snijd de boter in blokjes en wrijf de boter met de bloem door je handen tot je grove kruimels krijgt
Voeg 1 ei en het ijskoude water toe
Kneed het deeg tot een samenhangend deeg
Dek het af met vershoudfolie en leg minimaal 6 uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Bestuif het aanrecht met de extra bloem en rol het deeg uit ter grote van je bakvorm
Prik gaatjes in het deeg met een vorm
Leg een bakpapiertje op het deeg en leg de blindbak bonen erop
Bak het deeg ongeveer 35 minuten in de oven
Schil de witte asperges en verwijder de onderkanten. Verwijder ook de onderkanten van de groene asperges (deze hoef je niet te schillen)
Kook een pan met water (het liefst een aspergepan) en blancheer de asperges 6 minuten.
Spoel de asperges af onder koud water
Verwijder bakbonen en het bakpapier van het deeg
Verdeel de groene en witte asperges om en om over het deeg
Meng in een kom de overige eieren, de slagroom en een beetje van de kaas
Giet het mengsel over de aspergers en strooi de rest van de kaas erover
Bak de tartelette vervolgens in 20-25 minuten goudbruin