Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaiserschmarrn
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Oostenrijk
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Mixer
Koekenpan
Ingrediënten
4
eieren
50
gram
suiker
+ 1 theelepel extra
100
gram
bloem
100
ml
melk
50
gram
roomboter
poedersuiker
kersenjam
Instructies
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de 50 gram suiker licht en luchtig
Was de klopper goed af en ontvet deze, ontvet ook een andere kom
Klop de eiwitten stijf met 1 theelepel suiker
Roer de bloem en de melk door de eidooiers
Spatel het eiwit door het beslag
Smelt de boter in een grote koekenpan en giet het beslag erin
Bak de Kaiserschmarrn aan 1 kant bruin en draai hem dan om
Bak ook de andere kant bruin en snijd hem dan in kwarten
Draai de kwarten nog een keer om en snijd daarna in kleinere stukken en bak deze ook nog even
Leg de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi met poedersuiker, serveer er de kersenjam apart bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!