Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kaiserschmarrn
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Active Time
10
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Oostenrijk
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Equipment
Mixer
Koekenpan
Materials
4
eieren
50
gram
suiker
+ 1 theelepel extra
100
gram
bloem
100
ml
melk
50
gram
roomboter
poedersuiker
kersenjam
Instructies
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de 50 gram suiker licht en luchtig
Was de klopper goed af en ontvet deze, ontvet ook een andere kom
Klop de eiwitten stijf met 1 theelepel suiker
Roer de bloem en de melk door de eidooiers
Spatel het eiwit door het beslag
Smelt de boter in een grote koekenpan en giet het beslag erin
Bak de Kaiserschmarrn aan 1 kant bruin en draai hem dan om
Bak ook de andere kant bruin en snijd hem dan in kwarten
Draai de kwarten nog een keer om en snijd daarna in kleinere stukken en bak deze ook nog even
Leg de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi met poedersuiker, serveer er de kersenjam apart bij.