Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fluffy pindakaaspancakes met karameltopping
Recept afdrukken
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Gang:
Ontbijt
Servings:
6
stuks
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
Voor de pancakes
2
eieren
2
eetlepels
pindakaas
250
ml
melk
200
gram
zelfrijzend bakmeel
snufje
zout
boter
om in te bakken
Griekse yoghurt
150
gram
blauwe bessen
Voor de karameltopping
100
gram
suiker
3
eetlepels
water
100
ml
slagroom
50
gram
boter
Instructies
Begin met het maken van de karameltopping
Doe het water en de suiker in een pannetje en smelt de suiker op een laag vuur
Verwarm in een ander pannetje de slagroom (niet koken)
Roer niet in het pannetje met suiker!!
Waneer de suiker lichtbruin is gekarameliseerd voeg je voorzichtig de slagroom toe
Dit zal enorm gaan bubbelen, roer voorzichtig door de saus
Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg vervolgens de boter toe en roer dit door
Laat de saus op een heel laag vuurtje staan tot gebruik. Controleer regelmatig of het niet aanbrand.
De pancakes
Klop de eieren met de pindakaas in een kom door elkaar
Voeg de melk toe en roer dit goed door elkaar
Spatel het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten
Smelt een beetje boter in een koekenpan
Schep met een soeplepel wat beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten
Draai de pannenkoek om en bak nog eens voor ongeveer 3 minuten
Stapel de pannenkoeken op, schenk er wat karamelsaus over, doe er een lepel Griekse yoghurt op en bestrooi met de blauwe bessen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!