Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademousse
Recept afdrukken
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
3
uur
uur
Totale tijd:
3
uur
uur
20
minuten
minuten
Gang:
dessert
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
4
eieren
zo vers mogelijk
4
eetlepels
suiker
200
gram
pure chocode
neem een goede kwaliteit
250
milliliter
slagroom
citroensap
Instructies
Ontvet de kom waar je de eiwitten in gaat kloppen met wat citroensap, doe dit ook bij de garde waarmee je gaat kloppen
Splits de eieren boven een kom en doe de eiwitten in de ontvette kom
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie
Klop de eiwitten met de suiker stijf. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom op z'n kop kunt houden en de eiwitten er niet uitvallen
Klop het eigeel au bain marie luchtig, maar laat het eigeel niet te warm worden
Roer de gesmolten chocolade door het eigeel
Klop de slagroom stijf
Spatel de slagroom door het eigeel en de chocolade
Spatel als laatste het eiwit er doorheen
Probeer bij het spartelen alles er in zo min mogelijk slagen doorheen te spartelen, zo blijft je mousse het luchtigst.
Schep de chocolademousse in leuke schaaltje en zet tenminste 3 uur in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!