Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaastaart met Zwitserse kazen
Recept afdrukken
Totale tijd:
1
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken:
Zwitsers
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
Voor het deeg
100
ml
water
250
gram
bloem
½
theelepel
zout
100
gram
koude boter
in blokjes
Voor de rest van de taart
250
gram
Gruyere
150
gram
Emmentaler
200
ml
slagroom
200
ml
volle melk
5
eieren
middelgroot
½
theelepel
zout
peper
Instructies
Het deeg maken
Doe de bloem, het zout en de boter in een kom
Wrijf dit tot een kruimelig deeg
Voeg het water toe en meng dit met de bloem, zout en boter (niet kneden)
Zet het deeg (minimaal) een uur in de koelkast
Vet een hartige taart vom in met boter
Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee
Prik met de vorm een aantal gaatjes in het deeg
De taart maken
Verwarm de oven voor op 220 graden
Rasp beide kazen
Strooi de kaas over het deeg
Meng in een kom de eieren, slagroom en melk en voeg het zout en peper toe
Giet dit mengsel over de kaas
Bak de kaastaart in 25-30 minuten gaar in de oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!