Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Boerenkool ovenschotel
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Active Time
20
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
Boerenkool, herfst, ovenschotel, verwarmend, winter, winters gerecht
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Equipment
pureestamper
ovenschotel (25 x 35 cm)
Materials
600
gram
boerenkool
800
gram
kruimige aardappelen
2
tenen
knoflook
450
gram
dopewtjes
diepvries
2
eetlepels
olijfolie
½
eetlepel
sambal oelek
bakje
hamreepjes
200
gram
geraspte oude kaas
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht)
Schil de aardappelen en kook deze zo'n 20 minuten in water met wat zout tot ze gaar zijn
snijd ze daarna in gelijke stukken
Giet de aardappelen af en vang 200 ml kookvocht op
Stamp de aardappelen fijn en voeg net zoveel kookvocht toe toe je een lekkere smeuïge puree hebt
Kook de boerenkool ongeveer 8 minuten
Spoel daarna in een vergiet af onder koud stromend water
Duw vervolgens met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook op een laag vuur ongeveer 1 minuut.
Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog zo'n 3 minuten
Schep de hamreepjes, tuinerwtjes en sambal door de boerenkool en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal
Schep de aardappelpuree er bovenop en strooi de geraspte kaas erover
Bak ca. 20 minuten in de oven