Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
5
van 1 stem
Prettaart met ham
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
35
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch, voorgerecht
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
ham, Hartige taart, prei, Quiche
Opbrengst:
4
personen
Equipment
Hartige taartvorm van 24 cm
Materials
3
preien
8
plakjes
bladerdeeg voor hartige taart
1
bakje
hamreepjes
2
theelepels
gedroogde tijm
6
eieren
250
gram
ricotta
200
gram
geraspte oude kaas
Instructies
Snijd de preien over de lengte door en was deze goed. Snijd daarna in ringen
Kook de prei ongeveer 5 minuten en laat daarna goed uitlekken
Vet de vorm in en bekleed deze met het bladerdeeg
Verdeel de hamblokjes over de bodem en strooi de tijm erover
Meng in een kom de eieren met de ricotta en de kaas, breng op smaak met een beetje zout
Schep de prei door het eiermengsel en verdeel het over de deegbodem
Bak de taart ca. 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.