Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Beef Wellington
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Trefwoord:
Beef Wellington, Kerst, Ossenhaas
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Braadslede
Aluminiumfolie
Ingrediënten
600
gram
ossenhaas
25
gram
boter
4
sjalotjes
gesnipperd
250
gram
champignons
schoongeveegd en fijngehakt
2
theelepels
tijm
100
gram
hamreepjes
1
pakje
bladerdeeg
10 plakjes
1
eetlepel
melk
Instructies
Dep het vlees heel goed droog met keukenpapier
Bestrooi het vlees rondom met zout en peper
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin (niet gaar)
Neem het vlees uit de pan en laat goed afkoelen
Fruit de sjalotjes en champignons in het bakvet en voeg na 2 minuten de tijm toe
Bak tot het meeste vocht verdampt is
Leg de plakjes bladerdeeg in een rij (5 plakjes lang en 2 plakjes breed). Rol het nu uit tot een lange lap waar je vlees helemaal in past.
Leg wat ham en paddenstoelenmengsel op het bladerdeeg en leg daar bovenop het vlees. Leg op het vlees de rest van de ham en paddenstoelenmengsel
Vouw het bladerdeeg om het vlees heen en zorg dat er nergens een kiertje zit.
Maak een klein gat aan de bovenkant in het bladerdeeg. Dan kan de stoom ontsnappen.
Zet nu de Beef Wellington voor minimaal anderhalf uur in de koelkast
Haal het een uur voor je het gaat bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Klopt de eidooier los met de melk (het eiwit gebruiken we niet)
Leg de Beef Wellington in een braadslede en bak deze in ca. 40 minuten bruin.
Haal het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierna kan je het vlees aansnijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!