Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met ricotta en gegrilde groente
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
40
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
kaas, Lasagne, ricotta, tomatensaus
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
ovenschaal
ingevet
Grillpan
Ingrediënten
1
pak
lasagnebladen
40
gram
boter
40
gram
bloem
400
ml
melk
snufje
nootmuskaat
1
aubergine
in dunne plakken
1
courgette
in dunne plakken
2
uien
in dunne halve ringen
1
rode
paprika
in reepjes
olijfolie
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
tomatensaus
Zie het recept op mijn blog, link staat in dit artikel. Je kan ook een pot pastasaus nemen.
150
gram
ricotta
70
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de roomboter zachte in een pannetje. De boter mag niet verkleuren
Voeg de bloem toe en roer dit goed door. blijf ongeveer 1 minuut roeren tot de bloem gaar is
Voeg alle melk toe en blijf nu roeren. Je merkt na een tijdje dat het sausje begint in te dikken. Wanneer het dik is kan het vuur uit
Voeg een snufje nootmuskaat en zout toe aan de bechamelsaus
Verhit de grillpan en smeer alle groente in met een dun laagje olie
Bak alle groente in de grillpan tot ze mooi bruin zijn
Bestrooi de groente met de Italiaanse kruiden en wat zout
Verdeel wat tomatensaus in de ovenschaal en leg daar bovenop wat groente
Dek af met lasagnebladen
Verdeel wat bechamelsaus over de bladen en verdeel daar wat ricotta over, daarna tomatensaus en wat groente
Herhaal dit tot alles op is
Eindig met een laag bechamelsaus (geen ricotta er meer bovenop) en strooi hier de Parmezaanse kaas overheen
Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!