Zeef de bloem/semola op het werkblad en maak een kuil in het midden
Klop de eieren los met de olie en giet het mengsel in het kuiltje
Begin nu van buiten naar binnen de bloem met de eieren te mengen
Als alles gemengd is kan je beginnen met kneden. Doe dit goed want hierdoor krijg je betere pasta. Kneed zeker 5 minuten tot het deeg glad en soepel is.
Maak een bol van je pastadeeg en smeer het in met een beetje olijfolie.
Wikkel de bol deeg in vershoudfolie en laat zeker een half uur rusten. Het rusten is erg belangrijk, dus verkort deze tijd niet!
Bestuif je pastamachine of je werkblad met wat bloem
Zet je pastamachine op de grootste stand en draai je deeg er doorheen. Doe dit 3x op deze stand en zet de stand daarna kleiner. Doe iedere stand 3x en blijf herhalen tot de laagste stand. Daarna is je pasta dun genoeg.
Gebruik je een deegroller rol je pastadeeg dan uit tot een dunne lap
Vouw deze flap in drieën en rol nogmaals uit tot een dunne flap van 1-2 mm dik
Snijd hierna het deeg in de pastasoort die je wilt (lasagnebladen, ravioli etc)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!