Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasravioli met gepofte knoflook
Recept afdrukken
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
kaas, knoflook, Ravioli
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Aluminiumfolie
Ingrediënten
1
bol
knoflook
2
eetlepels
oljfolie
200
gram
ricotta
100
gram
geraspte Parmezaanse kaas
200
gram
buffelmozzerella
in hele kleine blokjes
snufje
nootmuskaat
1
eetlepel
boter
2
eetlepels
fijngehakte platte peterselie
1
eetlepel
verse fijngehakte tijm
Instructies
Maak de ravioli volgens het recept voor het maken van de zelfgemaakte verse pasta
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflook af en verdeel er wat olijfolie over
Pak de bol knoflook in een stukje aluminiumfolie in
Leg het pakketje in de oven en pof de knoflook in ca. 40 minuten
Neem de knoflook uit de oven en leg het even apart
Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en voeg de mozzarella toe
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken met een deegroller tot langwerpige vellen (of gebruik hier de pastamachine voor)
Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes van de kaasvulling over het deeg. Laat er ongeveer 3 centimeter ruimte tussen zitten
Bevochtig de randen en de tussenruimtes met een beetje water
Leg het andere pastavel er boven op en druk de randen en de tussenruimtes goed aan
Snijd de ravioli in vierkantjes los van elkaar en druk de randen met een vork nog een keer goed dicht
Bestuif wat bloem over de ravioli
Breng ruim water met wat zout aan de kook
Neem de knoflook uit de folie en vang de olie op
Haal de knoflook uit de schilletje en prak de teentjes fijn met de olie
Verwarm een koekenpan en smelt hierin zachtjes de boter, roer de kruiden en de knoflook doorheen
Laat de ravioli 1 voor 1 met een schuimspaan in het water glijden en kook ze voor 3 minuten
Leg ze daarna op een bord en schep er wat van de botersaus overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!