Doe de maizena in een kopje en voeg een klein scheutje van de melk toe, roer dit tot een glad papje, voeg de rest van de melk toe en zet even opzij
Doe de bruine suiker in een pan met dikke bodem, doe er ook een paar eetlepels water bij en verwarm het tot het begint te borrelen
Voeg de melk en het zout toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Het kan zijn dat de suiker een beetje een klont wordt, dit geeft niks blijf roeren dan lost het vanzelf weer op
Blijf het mengsel op middelhoog vuur koken, blijf voortdurend roeren tot het net kookt
Haal de pan van het vuur en roer de pindakaas en de vanille extract er doorheen. Blijf roeren tot het een glad mengsel is.
Giet de pudding in leuke glaasjes en laat een paar uur of een hele nacht in de koelkast opstijven.
Je kan bij het serveren nog wat pinda's erover strooien en aftoppen met slagroom
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!