Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes in tomatensaus
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Totale tijd:
3
uur
uur
20
minuten
minuten
Gang:
Borrelhapje
Keuken:
Spaans
Trefwoord:
Gehaktballetjes in tomatensaus, Slowcooker
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
of braadpan met dikke bodem
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
1000
gram
half-om-half gehakt
paneermeel
kijk zelf even hoeveel je precies nodig hebt, het ene gehakt is wat natter dan het andere
85
gram
chorizo
in hele kleine blokjes gesneden
2
sjalotten
fijn gesnipperd
2
teentjes
knoflook
geperst
1
groot
ei
1
theelepel
zout
1
theelepel
knoflookpoeder
2
theelepels
uienpoeder
1
eetlepel
milde paprikapoeder
½
theelepel
zwarte peper
boter om in te bakken
Voor de tomatensaus
2
eetlepels
olijfolie
4
teentjes
knoflook
uitgeperst
2
laurierblaadjes
1
eetlepel
suiker
2
theelepels
milde paprikapoeder
80
ml
rode wijn
1
kaneelstokje
2
blikken
tomatenblokjes
a 400 gram
80
ml
groentebouillon
zout en peper
Instructies
Gehaktballetjes maken
Doe het gehakt in een kom en voeg de overige ingrediënten voor gehaktballetjes toe
Maak gehaktballetjes van ongeveer de grootte van een walnoot
Verhit wat boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin
Leg de balletjes in de slowcooker (ze hoeven nog niet gaar te zijn)
Doe alle overige ingrediënten in de slowcooker en roer dit even goed (wel voorzichtig zodat je balletjes niet uit elkaar vallen) door
Zet de slowcooker voor 3 uur op low
Vind je de tomatensaus te dun, laat dan het laatste uur het deksel van de slowcooker zodat de saus kan indikken. Blijf dan wel regelmatig roeren.
Proef de tomatensaus en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!